Претрага
[rstr_selector]

U subotu promocija romana „Prvi čin“ Aleksandra Bećića

Aleksandar Bećić, poznati novinar, kolumnista i publicista, rodnom gradu će predstaviti svoj novi roman pod nazivom „Prvi čin“. Glavni junak je pisac i novinar u potrazi za inspiracijom, koji, pokušavajući da dođe do odgovora na mnoga pitanja o sopstvenom životu, istovremeno sagledava stvarnost svih nas u poslednjih tridesetak godina.

Roman je priča o mnogima od nas

Po rečima pisca Vlade Arsića: „Prvi čin“ je priča o mnogima od nas, ratnim i poratnim, emotivnim, tranzicionim i inim luzerima koje matica života besomučno razbija o hridi besmisla, trošne i zaludne nade da se njen tok može preokrenuti ili barem zaustaviti. Bećić nas umešno vodi kroz nekoliko ravni priče, vešto zapliće i učvorava niti, da bi se sve rasplelo na jedan čudesan, a može biti i jedino mogući način. Rečju, pred vama je štivo koje će vas zarobiti od prve rečenice: Neko će se u njemu i prepoznati, ali tinja nada da “Prvi čin”, za mnoge od nas, ujedno, neće biti i poslednji.

Delo se bavi pitanjima ratnih trauma i nemilih događaja od ’90-ih do naših dana, socijalne nemoći pojedinca u društvu razorenih vrednosti, nastranostima i izopačenostima proisteklim iz jednog vremena koje ne ostavlja mesta za ljubav i nadu, navodi novinar Dušan Darijević, jedan od učesnika predstojeće promocije. Pored njega i Aleksandra Bećića, o knjizi će govoriti i Ivana Pajić, urednica programa.

Promocija je zakazana za subotu, 21. mart, sa početkom u 21 čas, a za mesto je odabran kafe „Moment“ u Ulici Dr Dragiše Mišovića 43.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *