[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

U toku sanacija kvara na vodovodnoj mreži u Omladinskoj ulici u Čačku

Vodosnabdevanje

Jutros je na vodovodnoj mreži u Čačku registrovan kvar u Omladinskoj ulici kod broja 5. Radnici čačanskog Vodovoda će tokom prepodneva raditi na popravci kvara, zbog čega postoji mogućnost da dođe do kratkotrajnog isključenja vode.

U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje koncentracija.

Stanje na putevima

Za danas su u Srbiji prognozirani kiša i jaki pljuskovi, pa se od vozača zahteva opreznija vožnja na mokrim kolovozima. Na auto-putevima i svim glavnim putnim pravcima u našoj zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, a usporeno se prolazi deonicama na kojima se izvode radovi. Produžena je izmena režima saobraćaja na deonici od Čačka ka Požegi u zoni petlje Pakovraće, koja predviđa zatvaranje kraka 1 kružne raskrsnice i preusmeravanje saobraćaja na postojeću privremenu devijaciju zbog radova na izgradnji deonice auto-puta Miloš Veliki, Pakovraće – Požega. Zbog položaja devijacije vozila koja se kreću iz smera Čačaka ka Požegi potrebno je da naprave krug u kružnoj raskrsnici kako bi se uključila na auto-put.

Od 8 do 15 časova izvode se radovi na redovnom održavanju putnog pojasa na delu auto-puta Takovo – Preljina, u smeru ka Surčinu, zbog čega je zatvorena zaustavna saobraćajna traka. Obustava saobraćaja na deonici Krčmar – Divčibare, trajaće do 30. oktobra zbog radova na rehabilitaciji puta. Alternativni putni pravac je obilazni put Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.

Prema podacima Uprave granične policije na graničnom prelazu Horgoš, teretna vozila na izlazu čekaju 90 minuta, a putnička tri sata. Putnička vozila se na graničnom prelazu Gradina zadržavaju oko sat vremena, na graničnom prelazu Preševo i na ulazu i na izlazu čeka se 45 minuta, a na Batrovcima se na izlazu čeka 240 minuta. Na graničnom prelazu Kotroman na ulazu i na izlazu zadržavanja za sva vozila su 45 minuta, na Gostunu se na ulazu čeka oko 20 minuta, a na izlazu pola sata, kolika su zadržavanja i na graničnom prelazu Špiljani.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Više padavina se očekuje posle podne i uveče. Vetar će biti slab do umeren zapadni i severozapadni. Prognozirana jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 22, a najviša dnevna od 27 stepeni do 32 stepena.

U Čačku će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 21 stepen, a najviša dnevna 28 stepeni.

Поделите вести