Претрага
[rstr_selector]

U toku upis dece iz osetljivih društvenih grupa u pripremni predškolski program

Po rečima Suzane Simeunović, direktorke Predškolske ustanove „Moje detinjstvo”, konkurs za upis dece iz osetljivih grupa u pripremni predškolski program produžen sa ciljem većeg obuhvata dece u okviru ovog programa, jer je potrebno da u tim grupama budu više zastupljena deca iz osetljivih društvenih grupa, kao i iz udaljenih gradskih naselja ili sa seoskog područja.

– Naše aktivnosti su usmerene ka tome da upoznamo roditelje sa time da decu mogu upisati do kraja avgusta ove godine, iako se završio konkurs, a deca koja se upisuju u pripremni predškolski program su ona koja su rođena od prvog marta 2012. godine do kraja februara 2013. godine. Upis se vrši u vrtićima koji imaju popodnevni pripremni predškolski program u trajanju od četiri sata, a ako govorimo o seoskom području upis se može obaviti u osnovnim školama tih sela u kojima se odvija naš četvoročasovni program ili u prostorima mesne zajednice, sve u zavisnosti od toga u kom smo prostoru imali najbolje uslove da se tako nešto organizuje, kaže Simeunovićeva.

Upis se sprovodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad

Direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo” dodaje da se upis i rad sa decom iz osetljivih društvenih grupa sprovodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad i ostalim nadležnim institucijama.

– Sva deca koja su u osetljivim društvenim grupama, kao što su deca iz socio-ekonomski ugroženih porodica, iz neformalnih romskih naselja, deca koja su iz udaljenih seoskih naselja i koja imaju problem u razvoju pa im je potrebna dodatna podrška su od strane Ministarstva prosvete evidentirana kao ona kojima treba malo više posvetiti pažnju. Upis i rad sa decom iz osetljivih društvenih grupa sprovodimo u saradnji sa zdravstvenim institucijama, sa Centrom za socijalni rad, kao i sa drugim institucijama koje se bave tim stanovništvom, navodi naša sagovornica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *