[rstr_selector]

U Ulcinju letovalo 1.683 dece

Jedan od retkih dobrih poteza čačanske vlasti je ovogodišnje besplatno letovanje predškolske dece u odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju. Međutim, tom besplatnom letovanju prethodio je čitav niz spletki koje su imale za cilj da u fotelju direktora vrtića smeste miljenika vladajuće stranke u gradu.

Sve je počelo krajem proleća, kada se na sednicama Gradskog veća povela debata oko uslova smeštaja u odmaralištu. U jednom momentu vodila se toliko žučna rasprava, u kojoj je jedan od gradskih funkcionera izjavio da dečije odmaralište u Ulcinju liči na logor. Naravno, navodna zapuštenost i nebriga pripisani su na račun prethodne direktorke. Uznemireni roditelji, kao ni celokupna čačanska javnost, do danas nemaju realnu sliku o tome kakva je tamo situacija bila. Iako je o tome bilo reči, iz nekog razloga odustalo se da odmaralište poseti neka od lokalnih novinarskih ekipa zajedno sa roditeljima. Za nepunih mesec dana, koliko su trajali radovi na sanaciji odmarališta, popravljen je krov, prostorije su okrečene i kupljena je nova posteljina, a za narednu godinu planirana je zamena celokupne stolarije.

Više od 1.600 čačanskih mališana u pratnji svojih vaspitača, letovalo je u ovom odmaralištu. Prema rečima Vere Jovanović, direktorke Pderškolske ustanove „Radost“, odmaralište je ostavljeno u veoma pristojnom stanju, a pozitvni utisci sa letovanja dece još uvek su sveži. 

– Na letovanju je boravilo 1683 dece, letovanje je organizovano u osam smena počelo je 20. juna, a završeno je 31. avgusta. Grad Čačak ove godine investirao je sredstva u sam objekat čime je izvršena kompletna sanacija krova na objektima starog i novog paviljona, kao i krečenje svih prostorija i sanaciju jednog kupatila koje nije bilo u upotrebi. Vrednost investicije iznosi negde oko 8.7 mioliona dinara. Takođe iz sredstava koje je dodelila lokalna samouprava nabavljeno je 60 dušeka kao i kompletna posteljina u iznosu oko 1.3 miliona dinara – izjavila je Vera Jovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести