Претрага
[rstr_selector]

U Užicu uvedena vanredna situacija, voda stiže 25. januara

Zbog višednevnih problema sa vodosnabdevanjem u Užicu je juče proglašena vanredna situacija. Dvodnevni protesti Užičana ipak su doprineli da ovaj grad juče posete predstavnici Vlade Srbije.

Tom prilikom je odlučeno da se izgradi novi cevovod kako bi se Užičani vodom snabdevali sa drugog izvorišta.

Prema rečima Zorana Milovanovića, jednog od organizarora jučerašnjeg protesta, rešavanje pitanja vodosnabdevanja u Užicu ipak je pokrenuto sa mrtve tačke.

– Mi smo održali još jedan skup gde smo građane obavestili o postignutom. Imali stručnjaka iz Užica, koja je diplomirani biolog i koja je građanima uspela malo detaljnije da objasni stvari oko graničnih vrednosti toksina u vodi. A, juče su bili u Užicu i ministar odbrane Rodić i načelnik generalštaba general Diković. Vojska je došla, mašine su preterane…ja mislim da će sutra već početi postavljanje tih cevi na potezu između Čajetine i Užica. To je, kažu, za sada alternativno rešenje, postavljanjem 1800 metara cevi sa izvora Sušičkih vrela, grad će moći da se snabdeva. Ministar je obećao da će to krenuti od 25. januara, s tim štio će se u međuvremenu kontrolisati uzorci vode, jer ima bakterija i algi u samom cevovodu. Sve što radimo radimo građanski za dobrobit našeg naroda. Političari i gradski vodioci i poslanici neka se zamisle šta su radili i zbog čega su tako radili. Da li smo trebali da izađemo na ulice ili da blokiramo puteve da bi neko reagovao. Znači od 26. decembra od kada je nama zvanično saopšteno da voda ne može da se koristi za piće i za kuvanje, narod je bio u panici. Svi su bili uznemireni, znamo da je ta situacija od ranije, a šta smo mi svo to vreme pili to više niko ne zna – rekao je Zoran Milovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *