U zoni petlje Pakovraće ograničena brzina kretanja vozila

U zoni petlje Pakovraće ograničena brzina kretanja vozila

0
Foto: Dženarika Info arhiva
Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni dalekovodnih stubova danas će bez električne energije biti potrošači u Gornjoj Trepči koji se napajaju sa trafostanice Livadice. Planirano je da se radovi izvode od 08.30 do 14.30 časova.

Pored toga, u toku prepodneva će se raditi na rešavanju problema sa snabdevanjem strujom u Preljini, gde pojedini potrošači nemaju jednu fazu.

Na području Gornjeg Milanovca planirani su radovi na nismreži zbog kojih će od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti potrošači u Majdanu na izvodu za Šofer kafanu.

U Ivanjici je od noćas u kvaru dalekovod za Kovilje, pa su potrošači u ovoj mesnoj zajednici ostali bez struje. Radovi na popravci kvara će se obavljati u toku prepodneva.

Na teritoriji Dragačeva nema kvarova, a zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži bez struje će od 08.00 do 16.00 časova biti zaseok Sastanak u Tijanju. Ovi radovi su planirani i za četvrtak i petak.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, danas će se izvoditi određeni radovi na vodovodnoj mreži, ali oni neće uticati na snabdevanje potrošača, jer nije planirano da se u toku radova isključuje voda.

Uredno vodosnabdevanje od jutros je i u Gornjem Milanovcu i Ivanjici.

Stanje na putevima

Prestanak padavina i povoljnije vremenske prilike  u odnosu na prethodne dane, doprineće boljoj prohodnosti puteva. U nižim predelima kolovozi su mestimično vlažni, a u planinskim predelima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije snega ima u raskvašenom stanju. Bolja prohodnost očekuje vozače ka zimskim turističkim centrima. Odroni su učestali pa je neophodno povećati opreznost na deonicama koje prolaze duž rečnih tokova, kotlina i klisura. Vozačima koji planiraju put na Kopaonik, preporučuje se prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje, jer se zbog odrona na putu Brus – Brzeće, kao i Raška – Rudnica, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Prema informacijama iz JP Putevi Srbije, deonice magistralnih puteva na kojima ima snega do 5 centimetara su Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona i  Nova Varoš – Aljinovići. Na ostalim putevima I i II prioriteta snega u raskvašenom stanju ima na teritoriji Novog pazara, Užica, Valjeva i Požege, a na teritoriji Ivanjice snega ima na putevima III prioriteta.

Zbog radova na izgradnji deonice auto-puta Miloš Veliki, i dalje je izmenjen saobraćaj na deonici magistralnog puta Čačak – Požega, u zoni petlje Pakovraće, gde je ograničena brzina kretanja vozila.

Prema podacima Uprave granične policije, na  putničkim terminalima nema zadržavanja, dok su za teretna vozila na ulasku u Mađarsku i Hrvatsku ona duža i višesatna.

Saobraćajna policija

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dva lica lakše povređena.

Radarske kontrole od jutros su na gradskim saobraćajnicama, gde će biti do 14.00 časova, na delu magistrale od Beljine ka Konjevićima biće do ponoći, a od 16.00 časova do ponoći kontrola brzine kretanja vozila vršiće se na deonici Mojsinje – Mrčajevci.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR