[rstr_selector]

Udžbenici i školski pribor za najugroženije

Čačanski Centar za socijalni rad započeo je raspodelu udžbenika i školskog pribora za decu čije su porodice lošeg materijalnog stanja.

Za predstojeću školsku godinu za ove namene obezbeđeno je tri miliona dinara, izjavila je Stojanka Milošević koja objašnjava i način na koji se vršiti raspodela.

 

– Nabavka se ove godine vrši drugačije u odnosu na ranije godine kada je raspisivan tender, pošto je to sada vrlo komplikovana procedura. Odlučili smo da svakom ko ima pravo na nabavku udžbenika i školskog pribora dodelimo rešenja o dodeli sredstava koje korisnici podižu na blagajni centra za kupovinu u knjižari koju oni odaberu – izjavila je Strojanka Milošević

Ona navodi da je planirano da Centar za socijani rad vrši nabavku udžbenika i školskog pribora za čačanske učenike osnovnih i srednjih škola.

– Pravo na nabavku idženika i pribora imaju korisnici novčane socijalne pomoći, korisnici privremene i jednokratne pomoći ali i druge porodice koje su u stanju socijanle potrebe a koje se prvi put obraćaju za pomoć.

Akcija dodele ovog vida pomoći porodicama školaraca traje do sredine septembra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *