[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Uglavnom mirno na putevima Moravičkog okruga

Elektrosnabdevanje

eps malaNa području Čačka jutros je uredno elektrosnabdevanje, dok je zbog kvara na niskom naponu bez struje deo Lipnice. U pitanju je sitniji kvar koji će biti saniran u prepodnevnim satima.
Iz pogona Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu za danas su najavili radove na elektro mreži zbog kojih će od 8.00 do 15.00 časova bez struje biti zaseok Njive u Grabovici i deo Vraćevšnice, zaseoci Sredojevići i Lukovići.
Na području Dragačeva danas i sutra u vremenu od 8.00 do 15.00 bez struje će biti Gornji Dubac kao i potrošači koji se napajaju sa trafo stanica Glog i Milići.
U Ivanjici nema kvarova, kao ni planiranih isključenja struje.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Bosanskoj ulici i  kod Tržnog Centra u Atenici došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a kako kažu u čačanskom Vodovodu, za vreme izvođenja radova neće biti zatvaranja vode. U ulici Avrama Lukića obavljaju se radovi na kanalizadionoj mreži. U Gornjem Milanovcu je od 8.00 do 12.00 planirano isključenje vode u Kragujevačkoj ulici.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPrema podacima koje smo ovoga jutra dobili u Hitnim medicinskim službama lekari su imali uobičajen obim posla. U Čačku je evidentirano 38 ambulantih pregleda i 18 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu je pregledano 18 pacijenata u ordinaciji Hitne pomoći, a kućnih poseta je bilo 7, dok su ivanjički lekari imali 57 intervencija od kojih su 4 bile na terenu. Prema rečima dežurnog lekara iz Hitne pomoći u Ivanjici, tokom noći su se najviše javljali pacijenti sa digestivnim problemima i visokim krvnim pritiskom, a ovih dana beleži se i povećan broj respiratornih infekcija.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Danas se očekuje nešto povolјnija biometeorološka situacija. Osobe sa srčanim i psihičkim obolјenjima mogu osetiti izražene tegobe. Nervoza, problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Preporučuje se dodatan oprez u saobraćaju.

Policijska uprava

radarska-kontrola malaNa putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku u kojoj pored pričinjene materijalne štete niko od putnika nije povređen.
Pripadnici saobraćajne policije zaduženi za kontrolu brzine kretanja vozila biće danas do 18.00 na glavnim saobraćajnicama u Čačku, dok će na području Ivanjice radari biti do 16.00.

Porodilište

porodiliste malaU toku jučerašnjeg dana u čačanskom podrodilištu rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak. U porodilištu gornjomilanovačke bolnice juče je na svet došla jedna devojčica.

Поделите вести