[rstr_selector]

Ukinuta vanredna situacija u Ivanjici

U Ivanjici je danas ukinuta vanredna situacija koja je u ovoj opštini bila na snazi od 10. januara. Budislav Vukašinović, načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije, kaže da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije, ali da se stanje i dalje prati, naročito u brdsko-planinskom području gde još uvek ima poteškoća na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima.
– S obzirom na to da je normalizovano snabdevanje građana električnom energijom i svim ostalim životnim namirnicama, kao i da su pročišćeni glavni putni pravci i većina nekategorisanih puteva gde je bilo potrebno doći do bolesnih i starih ljudi, Štab za vanredne situacije je zaključio da su se setekli uslovi za ukidanje vanredne situacije. Dogovoreno je da se i dalje radi na poboljšanju potreba svih građana, pratimo situaciju na terenu tako da su i dalje angažovane mašine firmi sa kojima je Opština sklopila ugovore za zimsko održavanje puteva. Mi smo i danas, nakon ukidanja vanredne situacije, imali nekoliko intervencija, od kojih je jedna bila u Močiocima gde je bilo neophodno pročistiti put do domaćinstva gde se nalazi stariji i bolestan meštanin tog sela. Na celom području opštine u brdsko-planinskom delu je ostalo pojedinih nekategorisanih puteva koji nisu u potpunosti osposobljeni. Reč je uglavnom o mestima gde ima udaljenih kuća, ali mi smo tu da po potrebi pošaljemo mašine za čišćenje snega. Svi građani kojima je neophodna pomoć mogu da se jave u kancelariju načelnika Štaba za vanredne situacije na broj telefona 032/662-690, rekao je Budislav Vukašinović.

Građanima će biti nadoknađena utrošena nafta

Vukašinović je rekao da je na osnovu zahteva upućenog Vladi Srbije, Opštini Ivanjica odobrena određena količina nafte koja će biti podeljena građanima koji su svojim mašinama čistili puteve.
–  Građanima koji su se sami organizovali i mašinama i traktorima čistili puteve u svojim zaseocima nafta će biti regresirana pred kraj zimske sezone. Potrebno je da predsednici mesnih zajednica dostave Opštini spiskove na osnovu kojih će građani moći da preuzmu naftu na benzinskoj pumpi koja za to bude određena, objasnio je Budislav Vukašinović i dodao da je takva praksa bila i prethodnih godina.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *