[rstr_selector]

Uklanja se bilbord ,,nikao” umesto stabla u drvoredu u Kuželjevoj

Bilbord koji se u Kuželjevoj ulici u Čačku nalazi na mestu na kome je trebalo da se zasadi drvo, biće uskoro uklonjen, najavila je Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika  zadužena za oblast zaštite životne sredine. Po njenim rečima, rešenje o postavljanju spornog bilborda, koje je izdala Gradska uprava za urbanizam, zbog toga će morati da pretrpi određene izmene.

– Obišla sam teren i informisala se u nadležnoj Upravi za urbanizam koja po zahtevima zainteresovanih firmi izdaje takva rešenja. Došla sam do rešenja koje je potpisano od strane Gradske uprave za urbanizam u Čačku. Oni su rešavali po zahtevu firme „Alma kvatro” iz Beograda za postavljanje reklamnih panoa na osnovu člana 31. Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada Čačka, gde se pod brojem 4 firmi „Alma kvatro” odobrava postavljanje reklamnog panoa, „city light“ broj 6 na katastarskoj parceli 912 KO Čačak, na trotoaru na uglu Kuželjeve i Hajduk Veljkove ulice, pored stuba javne rasvete. Osim ovog, postavljeno je još oko 10 bilborda u Čačku po zakonskom osnovu. Pritom, investitor je pratio to rešenje za postavljanje reklamnih panoa, na način i pod uslovima određenim u svom programu, rekla je Mirjana Đoković, dodajući da u okviru izdatog rešenja postoji glavni projekat izrađen od strane nadležnog biroa.

Sadnja stabla očekuje se u avgustu

– Međutim, ono što smeta našim građanima je to što se na lokaciji koja je predviđena za sadnju stabla, nalazi upravo jedan ovakav reklamni pano. Iz tog razloga, na sledećem sastanku sa direktorom „Gradskog zelenila“ ću razgovarati o tome da izvršimo uklanjanje tog bilborda i da iskoristimo period kada bude moguća sadnja drveća, nakon vrućina koje očekujemo u avgustu. Na tom mestu će biti zasađeno stablo, onako kako to dolikuje i kako je predviđeno. Verovatno će ovo rešenje Gradske uprave za urbanizam morati da pretrpi određenu reviziju i korekciju da bi sve to bilo zakonski utemeljeno, rekla je Mirjana Đoković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *