Претрага
[rstr_selector]

Uklonjen oglasni pano jer je postavljen bez dozvole urbanista

Oglasni pano na Gradskom trgu, o kome smo govorili prošle nedelje, uklonjen je iz centra grada.

Prema izjavi datoj u komunalnoj policiji tabla je uklonjena tokom jučerašnjeg dana po nalogu komunalnog inspektora, jer za nju nije postojala odgovarajuća dozvola čačanske Gradske uprave za urbanizam.

Pokretni pano je bio postavljen na trgu u neposrednoj blizini fontane. Od kradljivaca je bio obezbeđen tako što je jednim krajem bio privezan za stub ulične rasvete, a sa druge pritisnut kantom za smeće.

U komunalnoj policiji nam je rečeno da će inspekcijske službe onome ko je pano postavio uputiti dopis radi pribavljanja odgovorajuće dozvole, da bi objekat mogao da ostane na toj lokaciji. Kako odgovorni za postavljanje panoa nisu postupili po nalogu inspektora, on je morao biti uklonjen.

Čačak je grad koji već godinama nema rešeno pitanje ovog vida oglašavanja zbog čega građani veoma često plakate, oglase i druga obaveštenja lepe tamo gde im padne na pamet, a većinom su to nedozvoljena mesta. Nakon poslednje akcije čišćenja bandera od nalepnica, komunalna policija počela je da piše kazne onima koji krše ovaj propis.

Političke partije, naročito u vreme izbornih kampanja bukvalno oblepe čitav grad lepkom i posterima koji najčešće ostanu do sledećih izbora, kakav je slučaj sa posterom stranke Zeleni Srbije koji već mesecima stoji na izlogu zatvorene prodavnice preko puta crkve, što je potpuni apsurd, znajući da ova partija propagira čisto i zdravo okruženje.

Ništa neodgovorniji nisu ni oglašivači nekretnina čiji oglasi za izdavanje i prodaju stanova mogu da se vide skoro na svakoj banderi i stablu u Čačku.

Oglasni panoi u Čačku postoje na svega nekoliko lokacija i to u ulici Svetozara Markovića, na ulazu u zeleni pijac i dva manja u parku kod autobuske stanice.

Iz JP „Gradac“ već mesecima najavljuju da će postaviti nove panoe, ali osim ovog neuspelog pokušaja, do sada nije učinjen nijedan ozbiljan korak da se to i realizuje.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *