UKLONJENA RAMPA NA PARKINGU IZA ČAČANSKOG DOMA KULTURE: Zbog velikih gužvi rampu...

UKLONJENA RAMPA NA PARKINGU IZA ČAČANSKOG DOMA KULTURE: Zbog velikih gužvi rampu zamenjuje SMS

0

Javno preduzeće „Parking servis“ u Čačku ukinulo je naplatnu rampu na parkingu iza Doma kulture i od juče (04.09.) naplatu parkinga vrši putem SMS poruka. Prema rečima Dragana Grujovića, koordinatora poslova, odluka je doneta zbog velikog broja pritužbi građana na gužve koje su se zbog naplatne rampe stvarale u Gorspodar Jovanovoj ulici.

– Smatramo da ćemo na ovaj način rasteretiti saobraćaj u Gospodar Jovanovoj ulici iako su postojali predlozi da na mestu stvaranja gužve saobraćaj reguliše saobraćajna policija. Ipak, to bi bilo trenutno rešenje i verujemo da je ovo bolji način. Na tom prostoru ima 130 parking mesta koja spadaju u prvu zonu, a s obzirom na to da je veći deo grada pokriven SMS naplatom parkiranja mislim da će se sugrađani brzo prilagoditi, kaže Grujović.

Senzori umesto rampe

Na nekada zatvorenom parkingu iza Doma kulture više nema semafora koji pokazuje broj slobodnih mesta za parkiranje. Grujović izražava nadu da će „Parking serivis“ u doglednom periodu moći da ugradi senzore za svako parking mesto što bi bio novi način obaveštavanja vozača o slobodnim mestima.

– Moram da naglasim da još nismo sklonili svu opremu i da rampa može biti i vraćena ukoliko se ovaj sistem pokaže kao neefikasan. Takođe, žuto obeležena mesta rezervisana su za vozila Skupštine grada i građani neće moći da pošalju poruke za ta mesta, a i pauk će sa žuto obeleženih parkinga odnositi vozila, rekao je Grujović.

POSTAVI ODGOVOR