[rstr_selector]

Ulice konačno dobijaju ime

Posle skoro dve godine od pokretanja inicijative, bezimene ulice u Čačku dobiće ime. Od oko 1.330 ulica, više od 200 zadržalo je naziv po broju predmeta ili infrastrukturnog dokumenta iz vremena gradnje saobraćajnice.

Građani najveći problem imaju sa adresiranjem pošiljki ili biračkim spiskovima, jer u Čačku već godinama postoje istoimene ulice koje se nalaze u potpuno različitim naseljima, što dodatno zbunjuje i građane i uručioce pošiljki.

Usvajanjem predloga Komisije za imenovanje ulica, imenom poznatih srpskih pisaca, naučnika, zaslužnih građana, kao i manastira zvaće se 56 ulica u Atenici, Ljubiću, Parmencu, Trbušanima i Mesnoj zajednici Park. Dositej Obradović, Radomir Putnik, Miloš Crnjanski, Ivo Andrić, Milutin Milanković, Mileva Marić-Ajnštajn, Jovan Cvijić, Arsenije Čarnijević i Vojvoda Radomir Putnik dobiće svoje ulice na periferiji Čačka.

Recimo, postojeća ulica 7 u Atenici ubuduće nosiće ime Mihaila Petrovića Alasa, ulica 7 u Trbušanima zvaće se Ulica Miluna Stamenića, dok će istoimena ulica u Beljini dobiti ime Ravanička, a u Parmencu Risimova.

Preostalo je da JP „Gradac“ realizuje postavljanje tabli sa novim imenima ulica, nakon čega bi njeni stanari taj podatak trebalo da izmene u svojim ličnim dokumentima.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести