Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Umeren saobraćaj, oprez zbog radova

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Preko puta DIS-a u Aveniji dva, došlo je do pucanja vodovodne cevi a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda moguće je kratkotrajno zatvaranje vode za vreme radova na saniranju kvara. Očekuje se da će radovi biti završeni do popodneva. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na vodovodnoj mreži zbog kojih će do 12.00 sati bez vode biti ulice 7. jula i Rada Janićijevića.

Hitna pomoć

hitnaU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 43 pacijenta, a 33 puta su izlazili na teren. Milanovački lekari su obavili 25 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta, a u Ivanjici je u isto vreme evidentirano 70 intervencija od kojih 63 u ordinaciji i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrZadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima i psihički osetlјivim osobama. Meteoropatske reakcije u formi reumatskih bolova i promenlјivog raspoloženja očekuju se u južnim i zapadnim delovima zemlјe.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu jučerašnji dan je protekao u znaku dečaka jer su za prethodna 24 sata rođena tri mališana, dok je u isto vreme u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su u toku jučerašnjeg dana evidentirane tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povređena. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskom području, od 12.00 do 15.00 u Parmencu, a od 16.00 do 20.00 časova u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaDrugi radni dan ove nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na glavnim putnim pravcima u našoj zemlji, saopštio je Auto moto savez Srbije. Iako su se u toku vikenda, a i jučerašnjeg dana beležila duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima trenutno nema dužih čekanja od 30 minuta, ali je vreme zadržavanja u letnjem periodu često promenljivo. I danas su najavljene promenljive vremenske prilike kada će se smenjivati sunčani periodi i kiša, a u pojedinim delovima zemlje mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, pa se vozačima savetuje da budu orpezniji za volanom kada naiđu na mokre kolovoze, kao i da uspore na deonicama gde ima radova.
Zbog rehabilitacije u zoni nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka vozila se preko vijadukta naizmenično propuštaju pa se u satima pojačanog saobrćaja stvaraju i duže kolone. Zbog ovih radova, saobraćaj se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu saobraćaj odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka. Naizmenično propuštanje vozače očekuje i na deonici Guča – Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta, a nastavljaju se i radovi na  deonica Požega – Divljaka pa se od 07.00 do 15.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести