[rstr_selector]

Umeren saobraćaj, smanjena vidljivost zbog sumaglice

Oblačno je u većem delu zemlje, a slaba kiša pada u Beogradu, Nišu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici i uslovljava mokre kolovoze.

Na gotovo celoj putnoj mreži smanjena je vidljivost zbog sumaglice od koje su i kolovozi mestimično vlažni, dok magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Požege, Dimitrovgrada, Kikinde, Leskovca, Vranja i preko Crnog Vrha.

Saobraćaj je slabijeg intenziteta što je uobičajeno za nedeljno jutro, a pojačanje se očekuje u kasnijim popodnevnim satima zbog završetka vikenda.

Zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura izražena je opasnost od poledice posebno na kritičnim mestima poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela.

Kamionima sa prikolicom i šleperima je zabranjeno kretanje na prilazima Kopaoniku, Goču i Goliji, kao i na pojedinim putevima Novog Pazara, Sjenice, Valjeva i Ivanjice. U klisurama i usecima, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina moguća je pojava odrona.

Radovi su i dalje aktuelni na pojedinim deonicama, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na granicama nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Поделите вести