Претрага
[rstr_selector]

Umeren saobraćaj

Van gradskih sredina saobraćaj je umerenog intenziteta, a pojačanje se očekuje u poslepodnevnim časovima zbog predstojećeg vikenda.

Razlog za opreznijom vožnjom je magla koje ima na području Bačke, Srema i Banata i mestimično duž rečnih tokova, dok sumaglice ima u Požeškoj i Vranjskoj kotlini i Timočkoj i Negotinskog krajini. U zonama sa maglom kolovozi su mestimično vlažni, pa se vozačima savetuje sporija i opreznija vožnja uz držanje većeg odstojanja između vozila.

Sitnijih odrona ima na deonicama trasiranim duž nestabilnih kamenih kosina.

I dalje su aktuelni radovi na pojedninim deonicama, pa brzinu kretanja treba prilagoditi uslovima na putu uz poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije. Zbog radova na izgradnji Koridora 10, Leskovac – Vranje, deonica Mala Kopašnica – Grdelica brzina kretanja je ograničena na 30 km/h. Na deonici Čiflik – Staničenje između Niša i Pirota danas neće biti obustava saobraćaja.

Granični prelaz Bačka Palanka nije u funkciji za teretna vozila zbog radova na terminalima na Hrvatskoj strani prelaza. Radovi će trajati do sredine sledeće godine.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Поделите вести