Претрага
[rstr_selector]

Umesto pomoći, čačanska vlast poplavljenim poljoprivrednicima nudi obaveštenje

Čačanski poljoprivrednici, koji su pretrpeli štete od prošlogodišnjih poplava, prošle nedelje su nakon protesta dobili obećanje predstavnika čačanske vlasti da će im grad pomoći da ovog proleća zaseju svoje njive.

Prema rečima ratara, njima je gradonačelnik Čačka obećao da će tokom ove nedelje saopštiti na koji način će se pomoći čačanskim zemljoradnicima.

I zaista, danas je iz Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj stiglo saopštenje u kome se detaljno objašnjava na koji način će se izaći u susret poplavljenim poljoprivrednicima. Međutim, umesto konkretnog odgovora, čitavo saopštenje koje je potpisao Vladimir Grujović, načelnik ove gradske uprave u čijem je resoru i poljoprivreda, obiluje uputstvima i preporukama, kao i izveštajem šta su poplavljeni do sada dobili, a o tome kako će im grad konkretno pomoći, nema ni govora.

U saopštenju se kaže da je Ministarstvo poljoprivrede usvojilo Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi za 2015. godinu i dodaje da su pojedini poljoprivrednici bili zainteresovani za subvencionisane kredite. U dopisu medijima se još dodaje da grad Čačak u svom budžetu za ovu godinu nema planirana sredstva za semenski materijal, mineralno đubrivo i gorivo, pravdajući ovaj podatak da je Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija poplavljenim poljoprivrednicima uručila ili tek namerava da uruči pomoć.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *