Претрага
[rstr_selector]

Umesto „Za DŽ“, nastupio Džinović

Osim najavljene “Riblje čorbe”, Čačane i njihove goste iz drugih gradova na proslavi Nove godine po starom kalendaru, zabavljao je i pevač Haris Džinović i trubački orkestar “Zao Taro Lajt” iz Kalenića.

Čačanski rok sastav “Za Dž”, pobednici prve obnovljene čačanske gitarijade, koji je trebalo da nastupi kao predgrupa “Ribljoj čorbi”, otkazao je nastup, jer su članovi benda bili nezadovoljni promenom termina. Njihov nastup pomeren je za 1.30 posle ponoći, umesto prvobitne najave u 21 čas.

Pevač Džinović je posle koncerta na trgu, pevao i na slavlju Novosrbijanaca u jednom čačanskom restoranu. Kako tvrdi Ostoja Mijailović, član Gradskog veća, koncert Džinovića i trubača platili su šest čačanskih privrednika kao poklon svojim sugrađanima. Mijailović, jedan od privrednika koji su dali novac za nastup Džinovića, rekao je da je učešće imao i ministar Velimir Ilić, tako da bosanski pevač Čačanima nije naplatio realnu cenu. On nije želeo da kaže o kojoj sumi novca se radi. O razlogu svoje “tajnovitosti”, kao i o drugim pitanjima, gradski većnik Mijalilović kaže za naš program:

 {soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/ostoja-mijailovic-20130114-ko{/soundcloud}

A Grupa “Za Dž” povodom otkazivanja izdala je saopštenje na svojoj facebook stranici, u kome se kaže: “Umesto dočeka nove godine, ljudi koji brinu o ovom našem gradu Čačku rešili su da organizuju jednu veliku igranku.

“Za Dž” nije ničija igračka, ne sviramo ničije igranke, tih para nema. Gospodo draga, da se konačno već jednom upoznamo – mi smo Za Dž, postojimo već pola decenije i zahtevamo da nam se od danas obraćate sa Vi… Zahvaljujemo se i bendu Riblja Čorba koji nas je bezrezervno podržao večeras!”

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *