[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Uobičajen broj intervencija hitnih medicinskih službi

Hitna pomoć

Službe Hitne pomoći u Čačku i Gornjem Milanovcu imale su u toku prethodna 24 sata nešto manje intervencija u odnosu na prethodne dane. U Čačku je evidentirano 19 pregleda u ordinaciji, a 40 na terenu, dok su lekari u milanovačkoj Hitnoj pomoći pregledali 12 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i pet kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć je intervenisala osam puta na terenu, obavljeno je i 56 ambulantnih pregleda, a tri pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Vodosnabdevanje

Čačanskom Vodovodu jutros je prijavljen kvar u Ulici Sime Sarage kod broja 40 gde je došlo do pucanja vodovodne cevi. Ekipe su već na terenu i rade na popravci kvara. Očekuje se da će radovi biti završeni do 11.00 sati. U Gornjem Milanovcu će, zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži, doći do prekida u snabdevanju vodom od 8.00 do 11.00 sati u Cerskoj ulici.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se i dalјe savetuje oprez. Promenlјivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Meteorolozi su za danas najavili kišu u toku dana koja će se u većem delu zemlje lediti pri tlu. Iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju da mokri kolovozi usled niskih temperatura i poledice na putu u velikoj meri produžavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost. Poledica je često uzrok gubljenja kontrole nad vozilom i sletanja sa kolovoza, pa se samim tim povećava broj saobraćajnih nezgoda, a magla dodatno otežava vožnju u jutarnjim i večernjim satima. Pored mokrih kolovoza i poledice, dodatna opasnost u vožnji su i odroni kojih ovih dana najviše ima na području pored Ibra, na Đerdapskoj magistrali, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku i Drensku klisuru. Putevi prvog i drugog reda su prohodni, a snega ima jedino u višim predelima. Pored nestabilnih vremenksih prilika koje mogu dovesti do prekida u saobraćaju usporenu vožnju treba očekivati na deonicama na kojima se izvode radovi.
Do 23. novembra saobraćaj će biti  usporeniji na delu Ibarske magistrale između Ljiga i Rudnika, gde se izvode radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije, a do 1. decembra se izvode radovi na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac. Produženi su radovi do 15. decembra između Lučana i Guče kod Liške stene gde se koristi obilazni put preko Markovice.

Policijska uprava

Prvog radnog dana u ovoj nedelji u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih putnika, a u Gornjem Milanovcu su se dogodile dve u kojime je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa na području Čačka, a u Ivanjici će biti do 17.00 časova.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena su tri dečaka, a u Gornjem Milanovcu je u isto vreme rođen jedan dečak.

 

Поделите вести