[rstr_selector]

Upozorenje vozačima na poledicu

Stanje na putevima

Snežne padavine su prestale, više nema opasnosti od formiranja snežnog pokrivača, međutim sve vlažne deonice se zbog veoma niskih temperatura tokom jutra i noći noći pretvaraju u led. Poledica je prisutna na svim deonicama gde je kolovoz mokar i predstavlja veliku opasnost za vozače, a posebno treba biti oprezan u planinskim predelima gde su temperature uvek niže. Hladno vreme sa jačim mrazem i temperaturama od – 3 do 0 obeležiće ovaj poslednji dan u novembru zato se vozačima savetuje opreznija vožnja naročito u prvim večernjim časovima kada se očekuje i pojačan saobraćaj zbog početka vikenda, sa dodatno smanjenom brzinom preko mostova i nadvožnjaka. Na zimske uslove vožnje sa mestimično ugaženim snegom na kolovozu treba računati u planinskim predelima Sjenice, Valjeva, Ivanjice i Nove Varoši. Prohodnost puteva je dobra, ali ugaženog snega na kolovozu u visini do 5 santimetara ima i na putevima ka zimskim centrima Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini. Svi putni pravci u zemlji su prohodni, ekipe putara su na terenu i preventivno posipaju sva kritična mesta, tako da zastoja i prekida u saobraćaju nema. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na prilazima Kopaoniku, ali i na pojedinim putevima u planinskim predelima Sjenice i Ivanjice. Magle jutros ima na deonici Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je u tokom jučerašnjeg dana imala 72 intervencije, od tog broja 46 je obavljeno na terenu, a 26 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 32 pregleda, od čega je 25 ambulantnih i sedam na terenu. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 41 pacijenta u ordinaciji i obavili su pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas se očekuje blago poboljšanje biometeorološke situacije koje će dovesti do delimičnog smanjenja tegoba kod hroničnih bolesnika. Opreznost se i dalje savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima. Preporučuje se adekvatno odevanje usled veoma niske temperature vazduha.

Porodilište

U prethodna 24 sata u čačanskom porodilištu rođene su dve bebe i to dve devojčice. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, u toku jučerašnjeg dana na putevima Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja i poštovanje saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Vodosnabdevanje

U Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 250 došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda biće saniran u toku dana. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u ulici do završetka radova, a u ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno. U Gornjem Milanovcu nema kvarova, a u toku dana neće biti prekida u snabdevanju vodom zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Поделите вести