[rstr_selector]

Upravni odbor Komunalca odoleo pritiscima vlasti

Danas je u čačanskom „Komunalacu“ održana još jedna sednica Upravnog odbora na kojoj su članovi odlučivali o promeni Statuta i o izmeni uslova zapošljavanja rukovodilaca, po kojima je na mesto v.d tehničkog direktora trebalo da bude imenovan profesor matematike.

Gordana Petković, predsednica UO kaže da je danas uvojen novi Statut sa određenim izmenama koje se odnose na raniju mogućnost direktora da sam odlučuje o kadrovskoj politici firme. Od sada direktoru će trebati saglasnost UO za većinu važnih odluka koje bude donosio u JKP „Komunalac“. Takođe novim Statutom, biće jasnije definisana prava i obaveze radnika.

Druga tačka se odnosila na predlog da se u Komunalcu usvoji takav pravilnik po kome bi na mesto tehničkiog direktora, koji bi obavljao i funkciju generalnog, mogao da bude postavljen potpuno nekvalifikovano lice.

– Nakon tog skandaloznog predloga da nastavnik matematike bude na čelu gradske čistoće, u gradu se podigla prilična prašina pa je Ljubomir Sikora, koliko čujem, odustao od namere da uopšte dođe na to mesto. Naravno, članovi OU danas nisu usvojili ovaj predlog, čak je odlučeno da svaki budući rukovodilac u Komunalcu može biti postavljen usključivo putem konkursa – izjavila je za naš radio Gordana Petković.

Ona dodaje da za razliku od prošle sednice OU, kada su pojedini članovi po partijskom naređenju bili odsutni, rad današnje sednice protekao je u punom sastavu članova najvišeg organa rukovođenja u ovom gradskokm preduzeću.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести