Претрага
[rstr_selector]

Uređenje industrijske zone u Konjevićima – šansa za privredni razvoj

Skupština grada Čačka je na poslednjem zasedanju donela Odluku o pristupanju izradi plana detaljne regulacije za privrednu zonu Konjevići koja bi trebalo da bude proširena sa ciljem razvoja novih privrednih delatnosti.

Prema rečima Vesne Dmitrić, načelnice Gradske uprave za urbanizam, radi se o logičnom nastavku radova na već formiranoj zoni privrede.

– Ovom Odlukom pristupamo širenju postojeće zone privrednih delatnosti koje se sada nalaze uz gradsku magistralu Bulevar oslobodilaca, odnosno tamo gde su nam već postojeći privrednici „Unipromet”, „Vibet” i drugi. Biće definisana nova zona za potrebe izgradnje novog poslovnog i industrijskog prostora, kaže Vesna Dmitrić.

„Vodovod” radi na infrastrukturnom opremanju zone

Prema rečima Božidara Gavrilovića, tehničkog direktora čačanskog „Vodovoda”, građevinska sezona je počela, pa se nastavljaju i radovi na infrastrukturnom opremanju nove industrijske zone u Konjevićima. Očekuje se da „Vodovod” završi svoj deo posla do 20. aprila.

– Nastavljamo radove na izgradnji potisnog cevovoda fekalne kanalizacije, a takođe ćemo raditi na komunalnom opremanju i izgradnji vodovodne mreže. Prema našoj proceni do 20. aprila će biti stvoreni svi uslovi sa aspekta našeg preduzeća da na tom prostoru mogu da se prave novi industrijski objekti, kaže Gavrilović.

Domaći privrednici zainteresovani za novu industrijsku zonu

Mihailo Jović, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede i ekonomskog razvoja, kaže da postoji interesovanje domaćih privrednika za izgradnju proizvodnih pogona u novoj industrijskoj zoni. On smatra da će interesovanje biti veće ukoliko ne dođe do poskupljenja zemljišta.

– Počela je izgradnja saobraćajnice između firmi „Vibet” i „Unipromet”, u pitanju je ulica sa četiri trake i širine oko 14 metara. Pored toga, u pripremi su i ostali infrastrukturni radovi. Moram reći da postoji interesovanje domaćih privrednika i da smo mi pravili anketu kako bismo videli ko je sve zainteresovan. Iz poslovnog udruženja „Gradac” javile su se dve firme, a takođe znam još neke koje traže lokaciju za izgradnju svojih proizvodnih pogona. Smatram da će mnogi privrednici pokazati interesovanje ukoliko ne dođe do poskupljenja zemljišta, kaže Jović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *