Претрага
[rstr_selector]

Uskoro asfaltiranje seoskih puteva u opštini Gornji Milanovac

Javno preduzeće za puteve opštine Gornji Milanovac će u ovoj godini asfaltirati seoske puteve na području ove opštine za koje meštani prikupe jednu trećinu sredstava neophodnih za ovu vrstu radova.

Jovica Carević, direktor ovog preduzeća, kaže da je interesovanje za uređenje lokalnih puteva veliko, a za sada je planirano asfaltiranje putnih pravaca u 19 milanovačkih sela.

– Meštani ovih sela u svojim mesnim zajednicama već prikupljaju neophodnu trećinu sredstava, dok mi obezbeđujemo dve trećine. Očekujemo da ćemo odmah po usvajanju završnog računa raspisati javne nabavke za ove radove. U 19 seoskih mesnih zajednica u planu je asfaltiranje 24 kilometra puta, a mi već sada imamo još dodatnih 15 mesnih zajednica koje nisu planirane za ovu godinu, ali u kojima će se ovi radovi obaviti uz uslov da meštani prikupe trećinu potrebnog novca. Predsednik opštine je dao saglasnost da sve mesne zajednice koje prikupe trećinu potrebnih sredstava, preostala sredstva neophodna za asfaltiranje dobijaju iz rebalansa budžeta u junu, izjavio je Jovica Carević. Prema njegovim rečima, ukoliko 19 mesnih zajednica, koje su se našle u programu za ovu godinu, ne sakupe trećinu sredstava tokom prvog rebalansa budžeta, biće zamenjene i na njihovo mesto će doći one čiji su meštani obezbedili početni ulog.

– Radiće se putevi u mnogim mestima, a prema mojim saznanjima najpre u pranjanskom kraju, jer su tamo ispunjeni svi uslovi da radovi počnu. Imamo situaciju da su meštani Družetića, Donje i Gornje Vrbave, Velereča, Brđana i Brusnice skupili novac za asfaltiranje seoskih saobraćajnica, iako nisu bili u programu. Prvim rebalansom budžeta će sve te mesne zajednice biti uključene u radove. Tamo gde su mesne zajednice iz plana i programa rada našeg preduzeća već prikupile finansijska sredstva, čim se obave proceduralne radnje, mi ćemo tražiti odobrenje Trezora Republike Srbije da povučemo sredstva. Nakon toga raspisujemo javnu nabavku i krećemo sa radovima, zaključuje Carević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *