[rstr_selector]

Uspeh mladih planinara Golije

Proteklog vikenda na Rajcu su u okviru manifestacije „Dani čistih planina“ održani 8. Balkanski susreti mladih planinara. Na ovom takmičenju su učestvovali i članovi Planinarskog društva „Golija“ iz Ivanjice koji su osvojili dve zlatne medalje. Aleksandar Marković, predsednik ivanjičkog planinarskog društva, kaže da je ovo veliki uspeh jer je pored učesnika iz Srbije bilo i takmičara iz zemalja regiona.
– U kategoriji pionira i juniorki naši članovi su osvojili po zlatnu medalju, što je veliki uspeh jer je na ovom takmičenju učestvovalo preko 25 ekipa iz BIH, Makedonije, Srbije i Bugarske. Ovo je nastavak dobrih rezultata od prošle godine, a moram da istaknem da smo se mi pretežno okrenuli najmlađim članovima i njihovom učestvovanju na takmičenjima i mislim da je to pravi pravi put, kaže Marković.
On je najavio da dve članice PD „Golija“ danas putuju u Sloveniju gde će učestvovati na Balkanskim susretima, odnosno takmičenju u planinarskoj orijentaciji koje se održava u mestu Pokljuka blizu Bleda.
– Dve devojčice će na ovom takmičenju nastupiti u juniorskoj reprezentaciji Srbije, dok ću ja učestvovati sa veteranima i mislim da je ovo lepa prilika da se naša deca dokažu da su i na Balkanu u samom vrhu, istakao je Marković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *