Претрага
[rstr_selector]
41. međunarodni sajam turizma u Beogradu

Uspešan nastup Turističke organizacije Kosjerić na Međunarodnom sajmu turizma

U sastavu Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, na ovogodišnjem Sajmu turizma održanom 21-24. februara u Beogradu, svoju ponudu predstavila je i Turistička organizacija Kosjerić. Posećenost sajmu bila je velika, a TO Kosjerić je podelila veliki broj promotivnog materijala i ostvarila brojne kontakte, što je bio osnovni cilj učešća ove organizacije.

– Sajam je bio veoma posećen, podeljen je veliki broj promotivnog materijala, tako da smo zaista zadovoljni ovogodišnjim učešćem. Pored seoskog i sportsko-rekreativnog turizma, koji se uobičajeno nalazi u ponudi, promovisali smo i tematske ture koje su kod nas jedinstvene. U njih spadaju „Tradicionalna srpska svadba“, „Škola mojih predaka“, „Krajputaši govore“, „Boemski Kosjerić“, kao i verske ture. Naš štand bio je jedan od najlepših na Sajmu, ostvareni su razni kontakti pa se nadamo pozitivnim efektima u toku predstojeće turističke sezone, rekla je Snežana Joksimović, direktorka Turističke organizacije Kosjerić.

Očekuje se restauracija hana iz 1854. godine

Projekat restauracije starog hana je započet prošle godine, a sama realizacija planirana je za sledeći mesec. Početak radova najavljen je za početak marta, navodi Joksimovićeva.

– Od prvog marta kreću radovi na realizaciji projekta restauracije starog hana i adaptacije u vizitorski centar. Jako se radujemo zbog činjenice da ćemo prvu zgradu u Kosjeriću, koja je svojevremeno predstavljala drumsku mehanu sagrađenu 1854. godine, konačno privesti nameni. Planirano je da to bude mesto na kome će građani biti u mogućnosti da ostvare kontakt sa svojim korenima kad god požele, i da upravo zbog toga han postane omiljeno mesto gde će moći da provedu slobodno vreme. Planirali smo da na pomenutom mestu bude predstavljena stalna izložba o istoriji Kosjerića. Zamišljeno je da ovaj prostor bude multifunkcionalan. Obuhvataće jednu veliku i nekoliko manjih sala, takođe i suvenirnicu, tako da će građani i sva udruženja Kosjerića moći da je koriste za svoje prezentacije. To će biti mesto sa kog će počinjati svaka poseta Kosjeriću, kaže Joksimovićeva.

Raspisan javni konkurs za prikupljanje foto-dokumentacije – predstavljanje kosjerićkih sela u časopisu „Razotkrivanja“

Kako sagovornica navodi, svaki broj časopisa „Razotkrivanja“ posvećen je jednom od sela opštine Kosjerić, čime je sakupljen veliki broj fotografija vezanih za ovaj predeo. Građani se u velikom broju odazivaju ovoj akciji, izranjajući iz svojih škrinja razne stare fotografije.

-Javnim pozivom, građani koji žele da daju doprinos očuvanju istorije opštine Kosjerić, pozvani su da učestvuju u akciji tako što će nam dostaviti fotografije ovog kraja iz minulih vremena. Sve to je objedinjeno kroz časopis „Razotkrivanja“, čiji je svaki broj posvećen jednom od sela ove opštine. Broj građana koji su se akciji odazvali je veliki, dostavljene su nam veoma interesantne stare fotografije koje datiraju čak iz devetnaestog veka. Javni konkurs za sakupljanje fotografija već je raspisan i trajaće dok za tim bude potrebe, rekla je Snežana Joksimović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести