Претрага
[rstr_selector]
Foto: BK Borac

Uspešna sezona za bicikliste Borca

Proteklog vikenda u Subotici i Somboru održane su poslednje dve trke biciklističkog Kupa Srbije.
U Subotici je trka vožena na kružnoj stazi u selu Tavankut, gde je dužina jednog kruga bila 1800 metara, a vozilo se na bodove. Seniori su vozili 21 krug i svaki treći je bio bodovni. Pobedio je Marko Danilović, do ove trke vodeći u generalnom plasmanu, a zahvaljujući dobroj vožnji Stefana Stefanovića koji je bio četvrti i Alekse Radmilca koji je bio deseti, Borac je ekipno osvojio prvo mesto. Ovim pobedama Danilovića i ekipe obezbeđene su i pobede u konačnom generalnom plasmanu pre poslednje trke.
U konkurenciji kadeta Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto iza Luke Bojovića iz kraljevačkog Metalca. Boško Veličić je osvojio četvrto, a Matija Peković dvanaesto mesto. Ekipa Borca je osvojila prvo mesto.

Poletarac Stefan Vučićević je bio drugi, a sa klupskim drugovima Aleksom Blagojevićem i Bogdanom Božovićem, ekipno su osvojili prvo mesto.
U nedelju je vožena takođe kružna trka u Somboru, a  krug je bio nešto duži, 2,8 kilometara i vozila se klasična drumska trka sa konačnim ciljem. Seniori su vozili 30 krugova. Vodila se velika borba između biciklista iz kraljevačkog Metalca i Partizana jer je poslednja trka pravila konačan redosled u Kupu, kako pojedinačno tako i ekipno. Biciklisti Borca su već bili obezbedili pobedu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji pre trke,pa su vozili opušteno bez rezultatskog imperativa. Pobedio je Marko Stanković iz OBK Beograd. Stefan Stefanović  je osvojio deveto, a Marko Danilović dvanaesto mesto.
Kadeti su vozili 15 krugova i sprint je odlučivao o pobedniku. Ovaj put uz veliku pomoć svog klupskog druga Boška Veličića, Dejan Cogoljević uspeva da ostvari pobedu ispred Luke Bojovića iz Kraljeva. Boško Veličić je osvojio peto mesto, a ekipno Borac je bio opet prvi. U konačnom plasmanu za Kup Srbije, Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto iza Luke Bojovića, a ekipa Borca je osvojila drugo mesto iza S TEAM-a iz Sombora.
Poletarci su vozili tri kruga i u sprintu je najbolji bio Stefan Vučićević, koji je sa ovom pobedom ubedljivo pobedio i u generalnom plasmanu, kao i ekipa Borca.
Sa ove dve trke završena je ovogodišnja biciklistička sezona na drumu, koja je bila veoma uspešna za čačanski Borac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *