[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Usporen saobraćaj na deonici Mrčajevci – Kraljevo

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu danas će bez električne energije biti potrošači u delu Konjevića oko crkve i „Autočačka”, u delu Preljine od kružnog toka kod motela „Livade” ka Kraljevu, a bez struje će biti i deo Živanića puta. Planirano je da se radovi obavljaju od 9.00 do 13.00 časova. U Dragačevu su do 10. septembra produženi radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže u Donjem Dubcu. Svakog dana u vremenu od 8.00 do 17.00 časova bez struje će biti zaseok Basare u Karadžama.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na izradi priključka u Ulici Nikole Pašića u Čačku, u toku prepodneva će doći do kratkotrajnog isključenja vode. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno.
U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na vodovodnoj mreži zbog kojih će od 8.00 do 11.00 časova bez vode biti ulice Takovska i 1300 Kaplara.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Stanje na putevima

Zbog povratka građana sa godišnjih odmora, tokom predstojećeg vikenda očekuje se povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji. Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine, u funkciji su 24 časa dnevno.

Danas do 15.00 časova na putu Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kroz mesto Štavalj, biće obustavljen saobraćaj zbog asfaltiranja kolovoza. Alternativni putni pravac tokom obustave je Duga Poljana – Karajukića Bunari – Raždaginja – Sjenica.

Radovi na sanaciji klizišta „Bušinsko polje“, na deonici Bajina Bašta – Perućac, izvodiće se do 1. septembra od 7.00 do 22.00 časa uz naizmenično propuštanje vozila.

Zbog izgradnje nadvožnjaka na deonici auto-puta Pojate – Preljina, usporeno se prolazi deonicom Mrčajevci – Kraljevo, a naizmenično propuštanje vozila na snazi je na mostu preko Bresničkog potoka na putu između Knića i Mrčajevaca.

Danas će se izvoditi radovi na održavanju putnog pojasa na deonici auto-puta Miloš Veliki, od petlje Pakovraće do petlje Preljina u smeru ka Surčinu. Radovi će trajati do 15 časova, a za to vreme za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Horgošu su zadržavanja na ulasku u Mađarsku višesatna, popunjen je međuprostor pa je formirana duža kolona vozila na izlazu iz Srbije. Na prelazu Kelebija, trenutna zadržavanja na izlazu iz naše zemlje su oko sat vremena. Vikendom je prelaz Bački Vinogradi otvoren od 7.00 do 22.00 časa, a Bajmok od 7.00 do ponoći. Na granici sa Hrvatskom – na Batrovcima, zadržavanja su duža od dva sata, od 30 do 60 minuta se čeka na prelazu Šid Tovarnik. Na graničnom prelazu Preševo zadržavanja su dva sata na ulazu u Makedoniju, a na ulazu u Srbiju čeka se od 30 do 60 minuta. Oko pola sata su zadržavanja na prelazima sa Crnom Gorom, koliko se čeka i na izlazu iz Bugarske na prelazu Gradina.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u toku prethodna 24 sata u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, dok na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja. Tokom popodneva se očekuje pojačan saobraćaj, a krajem dana jači pljuskovi sa grmljavinom mogu usporavati vožnju i uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja.

Поделите вести