Претрага
[rstr_selector]

Usporena dinamika radova na brani „Svračkovo“

Izvođač će morati da ispoštuje dinamiku

Radovi na izgradnji optočnog tunela u okviru izgradnje brane „Svračkovo“ trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine, dok će klizište koje se pojavilo na mestu radova biti sanirano do jula. Kako kaže vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Rzav“ iz Arilja, Vladimir Petrović, radovi poslednjih 15 dana teku sporije nego što je to planirano, ali će od izvođača svakako tražiti da ispoštuje dinamiku.

– Izvođač radova je „Hidrotehnika – Hidroenergetika“ i sa njima imamo potpisan višegodišnji ugovor. Ali, na mestu radova imamo izuzetno lošu geologiju samog terena. To je nešto što je bilo poznato i po projektima koji su davno rađeni. Jednostavno, problemi sa kojima se srećemo su izuzetno teški i u toku je njihovo rešavanje. Ipak, nadam se da ćemo vrlo brzo dostići dinamiku radova koja je predviđena za ovu građevinsku sezonu, kaže Petrović.

Problemi su ozbiljni, direktor neće da širi temu

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Rzav“ iz Arilja kaže da se, prilikom izgradnje optočnog tunela, naišlo na velike organizacione i stručne probleme na rešavanju određenih situacija.

– Problematika je izuzetno teška. Ovo je veoma ozbiljan građevinski objekat, taj tunel će biti dug 300 metara, a njegov prečnik je više od 15 metara. Radi se o ozbiljnoj građevini i ja ne bih sad da širim dalje tu temu, bio je decidan Petrović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *