Претрага
[rstr_selector]

Užice iz budžeta dotira sanaciju fasada

Velike su šanse da ove godine pojedine stambene zgrade u Užicu dobiju lepši izgled. Naime, u užičkoj lokalnoj samoupravi je pokrenuta inicijativa da se osnuje fond pri budžetu grada iz koga bi se skupštinama stanara dotirao deo sredstava za uređenje fasada na njihovim zgradama.

Ove radove Užičani su ranijih godina plaćali iz svog džepa. Dejan Nijemčević, direktor užičkog JKP „Stan“, koje će raditi sanaciju fasada, kaže da skupštine stanara preko ovog gradskog preduzeća već imaju šansu da putem kreditiranja obave brojna investiciona održavanja, poput zamene krovova, stolarije ili adaptacije kupatila.

– Naše preduzeće ima 30 građevinsLkih radnika i potpuno je opremljeno da obavlja sve vrste posla iz oblasti građevinarstva. Obimnije radove na objektima izvodimo i putem kreditiranja koja ugovaramo sa skupštinama stanara. U zavisnosti od veličine investicije, da li je reč o krovu, fasadi ili nekoj drugoj vrsti adaptacije, određujemo i vreme otplate izvedenih radova. Imajući u vidu da naša firma radi i objedinjeni sistem naplate komunalnih usluga svih javnih preduzeća u gradu, mi smo u mogućnosti da te rate građanima podelimo na zajedničkoj priznanici i svaki stan zadužujemo u pojedinačnom iznosu – izjavio je Nijemčević dodajući da je interesovanje Užičana iznenađujuće veliko.

On kaže da su prošle godine daleko premašili broj planom izvedenih radova, smatrali su da platežna moć Užičana nije na zavidnom nivou i da će se neznatan broj skupština stanara zainteresovati za njihovu ponudu. Ispostavilo se da je zainteresovanost bila daleko veća, naročito od vremena kada je građanima omogućeno da sanaciju zgrada obave na rate. Na pitanje, da li postoji mogućnost da iste poslove obavljaju i za skupštine stanara u drugim gradovima, Nijemčević je kroz osmeh odgovorio:

– Imamo toliko posla, da i u Užicu jedva postižemo, ali ako bi se stvorili uslovi, verujem da ponudu ne bismo odbili – zaključuje on.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *