[rstr_selector]

Вече посвећено Нику Кејву у Градској библиотеци Чачак

Публика ће имати прилику да чује шта је то што овог свестраног аустралијског музичара чини јединственим и књижевно релевантним, а рокенрол равноправним делом високе културе.

У оквиру 60. Дисовог пролећа, у петак 19. маја у Градској библиотеци Чачак биће одржано поетско-музичко вече посвећено Нику Кејву, једном од највећих савремених кантаутора.

Осим по раду са неколико бендова, од којих је најчувенији „The Bad Seeds”, овај аустралијски музичар је признат као романописац, сценариста, аутор есеја и повремено глумац.

О његовој поезији ће говорити Игор Цвијановић, преводилац, публициста и професор енглеског језика са Универзитета у Новом Саду, аутор прве докторске дисертације на овим просторима, посвећене Кејвовом стваралаштву. Публика ће имати прилику да чује шта је то што овог свестраног аустралијског музичара чини јединственим и књижевно релевантним, а рокенрол равноправним делом високе културе.

У другом делу програма наступиће београдски трибјут бенд „The Cave Dogs”.

Вече посвећено Нику Кејву под називом „Нека звона зазвоне”, биће одржано у Великој сали Градске библиотеке, са почетком у 19 часова.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *