Večeras otvaranje izložbe „Akvizicije II 2014 – 2017″

Večeras otvaranje izložbe „Akvizicije II 2014 – 2017″

Od večeras pa do 11. januara publici će biti predstavljeni različiti likovni, poetski i tematski izrazi

0

U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku, večeras u 19.00 časova biće otvorena izložba „Akvizicije II 2014 – 2017.“, u okviru proslave Dana grada. Na izložbi su zastupljena ostvarenja umetnika čiji radovi pripadaju zbirkama „Nadežda i savremenici“, Ljubomira Ivanovića, „Crteži i karikature“ Pjera Križanića i „Savremena umetnost“, Nebojše Bežanića, Maria Leona Bralića, Dragane Žarevac, Siniše Ilića, Irene Kelečević, Milorada Mladenovića, Milivoja Miška Pavlovića i Ane Prodanović.

Izlažu autori iz domena savremene umetničke prakse i kulturnog nasleđa

Kustos izložbe, Marija Radisavčević, navodi da će izložba biti otvorena do 11. januara i da će kao prateći program biti organizovani i razgovori sa umetnicima.

– U pitanju su umetnički radovi koje je Galerija u tom periodu otkupila putem konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i pokloni samih autora, darodavaca i kolekcionara. Publika će večeras, kao i u narednih mesec dana, imati priliku da vidi 11 autora koji pripadaju domenu savremene umetničke prakse, sa izuzetkom Pjera Križanića, našeg značajnog karikaturiste i Ljubomira Ivanovića koji pripadaju već tom domenu kulturnog nasleđa. Radovi su medijski različiti imamo video radove, grafike, digitalne, printove, crteže, skulpture, tako da će publika zaista imati priliku da vidi različite likovne, poetske i tematske izraze. Tokom trajanja izložbe biće organizovani i razgovori sa umetnicima u cilju jedne vrste promocije savremenog umetničkog izraza, tako da ćemo već sutra u 13.00 časova imati prvi u nizu razgovora sa likovnim umetnikom Sinišom Ilićem čiji se rad nalazi u okviru ove izložbe i koji je nagrađen na 27. Memorijalu Nadežde Petrović, rekla je Marija Radisavčević.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR