Претрага
[rstr_selector]

Вечерас почињу Летње духовне вечери

Шеснаесте Летње духовне вечери одржавају се у Чачку од 28. августа до 11. септембра.

У оквиру ове традиционалне културне манифестације, до сада су одржане бројне трибине, промоције, пројекције филмова, концерти и округли столови, а на њима су учествовали познати српски духовници, интелектуалци, књижевници, публицисти, уметници…

Манифестација се отвара вечерас темом „Солунци и равногорци говоре”, посвећеном Антонију Ђурићу, а учесници су протојереј Велибор Џомић, Мишо Вујовић и Бошко Обрадовић. Водитељ је Слободан Николић.

Наставак Летњих духовних вечери је 4. септембра, када ће своја искуства и ставове на тему „Биоетика – морални изазови савремене медицине” изнети проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Драго Ђорђевић, др Владимир Димитријевић и др Милан Рогановић, а биће представљена и књига под називом „Ивермектин – забрањено благо”. Водитељ је Нада Гладовић, председник удружења грађана „Лекари и родитељи за науку и етику”.

Последње вечери манифестације, 11. септембра, биће речи о „Српском националном питању данас”, а тему ће обрађивати проф. др Милош Ковић, проф. др Ратко Ристић, Ђорђе Вукадиновић и Бранимир Нешић. Водитељ је др Владимир Димитријевић.

Све три вечери манифестације одржавају се у Атријуму Културног центра Чачак са почетком у 19 часова.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *