Претрага
[rstr_selector]

Veći deo Gornjeg Milanovca bez vode zbog kvara na vodovodnoj mreži

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Gornjoj Trepči u zaseoku Vukašinovića brdo i u Vidovi na kraku ka jezeru, u naselju Petrovići, gde je došlo do pucanja vodovodih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. U Gornjem Milanovcu je došlo do većeg kvara na vodovodnoj mreži zbog čega će od 9.00 do 15.00 časova doći do prekida u snabdevanju vodom u Korčaginovoj ulici, na početku Ulice Rajka Milovanovića, u delu Ulice Milosava Milosavljevića, dok će do 19 časova biti otežano vodosnabdevanje uz povremene prekide u naseljima Velereč, Stara Pruga, Široko Polje, Nevade, Rasadnik, kao i u ulicama Rudničkoj i Kragujevačkoj sa poprečnim ulicama, Miloša Đurića, Save Kovačevića, Nemanjinoj, Nušićevoj, Milutina Todorovića Žice, Natalije Carević, Kneza Aleksandra, Heroja Lukovića, Keju kosovskih božura i Novom Keju.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata bio je povećan broj hitnih intervencija u Čačku i Ivanjici, dok su u Gornjem Milanovcu lekari obavili uobičajen broj pregleda. Čačanska Hitna pomoć je intervenisala 57 puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 35 pregleda. U Ivanjici je bilo 97 intervencija od kojih 91 u ordinaciji, a šest na terenu. U Gornjem Milanovcu su u službi Hitne pomoći pregledana 34 pacijenta, a lekari su obavili i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Relativno nepovolјan uticaj biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Izražene tegobe mogu imati srčani bolesnici i reumatičari, a u područjima sa košavom oprez se savetuje i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe i sve tri su devojčice, dok je u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u isto vreme rođen jedan dečak.

Stanje na putevima

Povremeno jak južni i jugositčni vetar u košavskom području predstavlja opasnost za vozače zbog jačih udara koji su najopasniji na mostovima i nadvožnjacima, a pored vetra opasnost predstavlja i opalo lišće, zbog čega je neophodan oprez u vožnji, upozorili su iz AMSS. U ostalim krajevima Srbije vozače očekuje dobra prohodnost puteva zahvaljujući lepom i toplom vremenu.
Danas će se izvoditi radovi na putu Kratovska Stena – Požega, kod naselja Prijanovići zbog kojih će saobraćaj biti usporen do 16.00 časova, dok će sutra od 7.00 do 16.00 časova radova biti na deonici Požega – Užice, kod naselja Gorjani.
Do 3. novembra na putu Ljetine – Arilje – Visoka, izvode se radovi na presvlačenju kolovoza, a naizmenično propuštanje vozače očekuje i na deonicama Bačevci – Kosjerić i Brajkovići – Kosjerić – Ražana, kao i na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka gde se radi na sanaciji klizišta.

Policijska uprava 

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj su dva lica lakše povređena, dok su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima dva putnika zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskom području Čačka, a do 17.00 časova na području Ivanjice.

Поделите вести