Претрага
[rstr_selector]

Veći deo Gornjeg Milanovca danas bez vode

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku registrovana su dva kvara koja su nastala zbog pucanja cevi i to u Ulici Živanića put u Konjevićima i u Bulearu Tanaska Rajića kod broja 51.  Kvarovi će biti sanirani u toku pre podneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno isključenje vode.
Iz JKP „Gornji Milanovac“ su saopštili da će zbog radova na delu kanalizacione mreže u Lominoj ulici od 10.00 sati do kasnih večernjih časova doći do prekida u snabdevanju vodom u većem delu grada i to u ulicama Takovskoj, delu Kursuline i Drinčićeve,  u Balkanskoj, braće Popovića, braće Draževića, Pere Jevtovića, Gružanskoj, delu Njegoševe od Lomine ulice do stambenih zgrada u naselju Ivice, u Česmenskoj ulici, Prote Vitomirovića, Hajduk Veljkovoj, u delu Rajićeve od raskrsnice sa ulicom Kneza Aleksandra do kraja ulice, u Lominoj ulici, Kneza Aleksandra od početka ulice do Zavoda za zapošljavanje. Snabdevanje stanovništva vodom za piće i druge osnovne potrebe vršiće se cisternom koja će kružiti u pomentuim ulicama, a za vreme radova, saobraćaj u Lominoj ulici će biti preusmeren na okolne ulice.
Pored toga, zbog kvarova na vodovodnoj mreži doći će do  prekida u snabdevanju vodom u naselju Velereč od 09.00 do 12.00 sati, od 9.00 do 14.00 časova u delu naselja Nevade, zaseok Mramor, a od 10.00 do 14.00 časova u delu naselja Grabovica u zaseoku Pavićevići.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 38 pacijenata, a 26 puta su intervenisali na terenu. U  Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u Ivanjici je bilo ukupno 40 intervencija od kojih šest na terenu.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrZbog nestabilniog vremena, zadržava se nepovolјna biometeorološka situacija za hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa i pospanost. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata zabeležena su dva porođaja i tom prilikom su rođene dve devojčice.

 

Policijska uprava

stop2U toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile dve saobrćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, u Mrčajevcima i na području Gornjeg Milanovca, a od 14.00 do 22.00 časa u na putnom pravcu od Međuvršja ka Riđagama.

Поделите вести