Veliki broj kišnih dana uticao na produženje roka za završetak vijadukta na...

Veliki broj kišnih dana uticao na produženje roka za završetak vijadukta na obilaznici oko Čačka

Činjenica da se veliki deo radova izvodi na hidroizolaciji mosta podrazumeva da se po prestanku padavina 24 časa ne radi, tako da je to razlog zašto se često pojavljivao mali broj radnika na gradilištu

0

Rekonstrukcija vijadukta na obilaznici oko Čačka počela je 21. maja, a rok za završetak radova bio je 100 dana, što znači da su radovi trebalo da budu završeni krajem avgusta, ali taj rok nije ispoštovan.

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture, kaže da iz beogradskog preduzeća „Štrabag“ koje je izvođač radova, kašnjenje opravdavaju velikim brojem kišnih dana tokom letnjih meseci.

Završetak radova očekuje se polovinom oktobra

– Izvođač radova je ukazao na to da su radovi bili obustavljeni 24 dana zbog obilnih padavina. Činjenica da se veliki deo radova izvodi na hidroizolaciji mosta podrazumeva da se po prestanku padavina 24 časa ne radi, tako da je to razlog zašto se često pojavljivao mali broj radnika na gradilištu. Pored toga, pojavile su se dodatne potrebe za radovima na samoj konstrukciji mosta, tako da je izvođač radova dobio zvaničan i formalan produžetak roka od investitora. Možemo očekivati da most bude završen polovinom oktobra, kaže Bojović.

 

POSTAVI ODGOVOR