Veliki broj kvarova na elektromreži u Čačku

Veliki broj kvarova na elektromreži u Čačku

0
Elektrosnabdevanje

Na elektromeži u Čačku jutros je najpre došlo do kvara na dalekovodu zbog koga je bez struje ostalo celo područje Trnave. U međuvremenu je došlo do ispada dalekovoda za Ostru, Brđane, Prislnoicu, Gornju i Donju Trepču i okolna sela. Bilo je kvarova i u Bulevaru Tanaska Rajića i poprečnim ulicama. U čačanskoj Elektrodistribuciji kažu da su ekipe na terenu i rade na saniranju kvarova. Na području Gornjeg Milanovca i Dragačeva je uredno snbdevanje strujom, u Ivanjici takođe nema većih kvarova, svi dalekovodi su pod naponom, a sitniji kvarovi su registrovani na niskonaponskoj mreži u Erčegama i Kovilju.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može relativno nepovoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni i srčani bolesnici. Problemi sa snom i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. Oprez se savetuje učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 59 intervencija od kojih 26 u ordinaciji, a 33 na terenu. U Gornjem MIlanovcu lekari su obavili 32 ambulantna pregleda i četiri kućne posete.

Policijska uprava

Na putevima u Moravičkom okrugu za vikend su evidentirane tri saobraćajne nezgode, jedna u Čačku i dve u Gornjem Milanovcu. Prema podacima iz Policijske uprave, pored pričinjene materijalne štete, u ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo povređenih putnika.

Stanje na putevima

Snežne padavine su prethodnog dana donosile zahtevnije uslove vožnje na širem području Srbije. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, kao i putevi I i II prioriteta. Snega mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara ima na na području Čačka, Ivanjice, Valjeva, Kragujevca, Sjenice, Požege, Novog Pazara i Užica. Najavljene niske temperature uz jak jutarnji mraz donose opasnost od poledice, a naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Vozačima se savetuje da drže veće odstojanje od vozila ispred i poštuju sva ograničenja brzine predviđene u zimskim uslovima vožnje. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim putevima u planinskim predelima Ivanjice, kao i na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Kopaonik – Rudnica, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona i Kraljevo – Brezna – Goč.
Odrona ima na na sledećim putnim pravcima; Javor – Sjenica, Adrani – Kraljevo – Raška – Novi Pazar – Ribariće, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Divljaka – Ivanjica – Javor, Vučkovica – Ivanjica, Prilike – Katići – Jasenovo, Gornji Dubac – Luke – Ivanjica, Mlanča – Studenica – Ušće, Kumanica – Preko Brdo i Odvraćenica – Preko brdo, a na deonici Brzeće – Kopaonik je obavezna upotreba lanaca
Prema informacijama iz Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok se na teretnim terminalima, vozila povremeno nešto duže zadržavaju prilikom izlaska iz Srbije.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR