[rstr_selector]
Ilustracija

Veliki broj stranih državljanja na putevima kroz našu zemlju

Vremenska prognoza

Pred nama je pretežno sunčano vreme, na istoku povremeno uz jak severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, a tokom dana od 27 do 30 stepeni. I pred Čačanima je lep letnji dan sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 28 stepeni.
I sutra će biti pretežno sunčano vreme. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 27 do 29 stepeni.
I za vikend nas očekuje slično vreme, pretežno sunčano. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima mogu se očekivati kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će biti u blagom porastu tako da se u nedelju očekuje do maksimalnih 34 stepena.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i obolјenjima srca se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja i glavobolјe. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Hitna pomoć

Lekari Hitne medicinske službe u Čačku su u toku jučerašnjeg dana obavili 56 pregleda, 23 u ambulanti i 33 na terenu.
U Gornjem MIlanovcu lekari su na teren izašli četiri puta, a 27 pregleda su obavili u ordinaciji.

Vodosnabdevanje

Usled pucanja vodovodne cevi bez vode su potrošači u Ulici Ratka Parezanovića u Čačku. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji kvara, očekivani završetak radova i normalizacija u vodosnabdevanju je do 12 sati.
Ostali deo grada i okoline je uredno snabdeven vodom. U Gornjem Milanovcu svi potrošači imaju vode.

Elektrosnabdevanje

Za danas se ne planiraju isključenja struje. Na sanaciji postojećih sitniji kvarovi će se raditi u prepodnevnim satima.

Autobuski saobraćaj

Autobusi a gradskim, prigradskim i međugradskim linijama saobraćaju po redu vožnje.


Železnički saobraćaj

Polasci za Požegu i Kraljevo sa železničke stanice u Čačku idu po redu vožnje.

Dežurna apoteka

Dežurna apoteka je apoteka “Dr Dragiša Mišović” u Čačku, koja se nalazi u Skadarskoj ulici broj 11 dežura u našem gradu.


Policijska uprava

U pretekla 24 časa na putevima moravičkog okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih osoba.
Radarska kontrola danas će brzinu kretanja kontrolisati od 16 časova do 06 sati izjutra na području grada, a od 22 časa do 06 sati izjutra u Mrčajevcima.
Imajući u vidu da se bliži kraj radne nedelje i predstojeći vikend kada se na našim putevima očekuju dodatne gužve, iz saobraćajne policije u Čačku apeluju na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu. Takođe se apeluje na vozače da na put kreću odmorni i prave pauzu na svaka dva sata.

Stanje na putevima

U odnosu na dane vikenda, radnim danima je na auto-putevima manji broj vozila, ali i dalje veliki broj stranih državljanja tranzitira kroz našu zemlju. Prohodnost puteva je dobra, a intezitet saobraćaja uglavnom umeren.
Ukoliko putujete ka letnjim destinacijama, pored čekanja na graničnim prelazima, a koja su znatno duža tokom turističke sezone, računajte i na moguće zastoje u zonama radova kao i na naplatnim stanicama na auto-putevima.
Na putu Takovo – Preljina sutra će se izvoditi radovi na košenju trave u razdelnom pojasu. Radovi će se izvoditi u preticajnoj saobraćajnoj traci, u oba smera, a saobraćaj će se odvijati voznim saobraćajnim trakama.
Danas se izvode radovi na urgentnom održavanju kolovoza, na državnom putu I B reda, na deonici Trstenik – Popina. Od 7 do 15 časova, na snazi je obustava saobraćaja te će se odvijati alternativnim putnim pravcima: putnička vozila će se preusmeravati na put Trstenik – Ugljarevo – Vrnjci a teretna motorna vozila iz pravca Kraljeva, upućuju se na državni put preko Gruže i Kragujevca.
Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije za putnička volizila na graničnim prelazima nema zadržavanja, dok su za teretna na Horgošu 240 minuta, na Kelebiji i na Batrovcima 120 minuta, a na graničnom prelazu Šid na izlazu se čeka 90 minuta na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести