[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Vikend u Čačku: Dve saobraćajne nezgode, pet povređenih

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se tokom vikenda dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba lakše povređeno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole na putevima u Moravičkom okrugu.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na mreži niskog napona, u Čačku će od 08.30 do 15.30 časova bez električne energije biti porošači u Ulici Jakova Albaharija od broja 12 do 28, ulici Braće Topalović i u ulici 209 od broja 15 do 27.
U Ivanjici su za danas planirani radovi na mreži niskog napona zbog kojih će od 08.00 do 17.00 časova bez električne energije biti potrošači u Prilikama, naselje Malovići oko trafo stanice, Milovići i naselje oko perionice u Milovićima.
U Gornjem Milanovcu je zbog planiranih radova u trafostanici „Zemunsko odmaralište“ do 15.00 časova bez struje biti vikend naselje na Rudniku, a zbog kvara na dalekovodu bez električne energije su potrošači od Klatičeva, prema Šilopaju, Kalimanićima i Ljutovnici.
U Arilju će zbog radova na dalekovodu do 12 sati bez struje biti Grdovići i Virovo.

Vodosnabdeanje

U Ulici Iisaila Bojovića je pukla vodovodna cev zbog čega je došlo do prekida u isporuci vode. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.
Pored toga izvodiće se radovi na održavanju mreže u ulicama Rada Azanjca, Gvozdena Paunovića i na Gučkom putu, pa su moguća isključenja vode u toku prepodneva.
U Gornjem Milanovcu je zbog radova na saniranju kvara bez vode Ulica Vojvode Milana od ulice Dragana Jevtića do Crnogorske. Radovi će biti završeni oko 13 časova kada se očekuje normalizacija u vodosnabdevanju.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija nepovolјno utiče na srčane bolesnike, a kod meteoropata je moguća glavobolјa, malaksalost i bolovi u mišićima. U saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Stanje na putevima

Vlažne kolovoze danas treba očekivati jedino u Timočkoj krajini gde meteorolozi prognoziraju povremeno slabu kišu, ali i na mestima gde ima magle koja jutros smanjuje vidkljist na području Loznice Valjeva Poege, čačko kao i na putevima pored reka, jezera, u kotlinama i klisurama.
Danas počinju radovi na popravci oštećenja na železničkom mostu, na pruzi Stalać – Kraljevo – Požega koji se nalazi iznad magistralnog puta Čačak-Ovčar Banja, u blizini brane u Međuvršju. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se na ovoj deonici odvijati neizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom, prvo će za saobraćaj biti zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi. Planirano je da radovi traju do 22. decembra.
Zbog radova je usporen saobraćaj na deonici magistralnog puta Mrčajevaci – Bumbarevo Brdo, a vozila se naizmenično propuštaju i od Preljine ka Mrčajevcima, kao i na deonicama Takovo-Pranjani, Kragujevac – Aranđelovac i od Spomen parka ka Guči.
Na deonici Sušica- Zlatibora, kod tunela Palisad do kraja novembra izvode se radovi zbog kojih je zatvorena jedna saobraćajna traka.
Prema informacijama Uprave granične policije zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj koja su uglavnom duga i višesatna.

 

Поделите вести