Претрага
[rstr_selector]

Vikend u Moravičkom okrugu: Sedam osoba povređeno u osam saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrPrethodnog vikenda u Moravičkom okrugu je evidentirano osam saobraćajnih nezgoda od kojih je pet bilo na području Čačka u kojima je povređeno pet osoba od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici dve osobe su lakše povređene, a u Lučanima i Gornjem Milanovcu je evidentirana po jedna u kojima nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 20.00 časova na putnom pravcu od Preljine ka Ovčar Banji, od 12.00 do 18.00 na deonici od Preljine ka Rudniku, a do 23.00 časa kontrola brzine kretanja vozila planirana je na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je pukla cev u Ulici Savkovića kosa pukla je kod broja 76 pa je moguće da će za vreme radova na saniranju kvara doći do kratkotrajnog zatvaranja vode. Kvar bi trebalo da bude saniran u toku pre podneva. U Gornjem Milanovcu je zbog kvara na vodovodnoj mreži došlo do prekida u snabdevanju vodom u delu Rajićeve ulice od Kneza Aleksandra do kraja ulice.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 46 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 33 pacijenta. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 38 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala 99 intervencija od kojih je osam bilo na terenu.  Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija može relativno povolјno uticati na osobe sa hroničnim obolјenjima. Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i pada koncentracije. Preporučuje se adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja, kao i boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama u najtoplijem delu dana.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dve devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije rođena nijedna beba.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPočetak radne nedelje doneće umereniji intenzitet saobraćaja koji se trenutno na autoputevima kao i na najopterećenijim putevima prvog i drugog reda odvija bez zastoja, sa izmenama jedino na deonicama na kojima se izvode radovi. Mirnija situacija ovoga jutra očekuje vozače i na graničnim prelazima na kojima se putnička vozila ne zadržavaju duže od 30 minuta.
Na deonicama gde ima radova moguća je usporena vožnja, ali i kraći zastoji, koji vozače očekuju na više deonica između Čačka i Užica. Danas se nastavljaju radovi na deonici Preljina – Mrčajevci gde se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila, a isti režim saobraćaja je i na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka, kao i na deonici Guča – Ivanjica gde se izvode radovi na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica.
Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.

 

Поделите вести