[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Vikend u znaku oblačnog i kišnog vremena

Vremenska prognoza

Ovog vikenda se očekuje oblačno, hladnije i kišno vreme. Iznad cele Srbije će biti oblaka koji će uslovljavati kišu, a na jugu i pljuskove praćene grmljavinom. Na planinama će padati sneg. Duvaće umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od 5 do 9, najviša od 10 do 15 stepeni.
U Čačku će danas biti oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura biće oko 11 stepeni, a u nedelju će biti svežije sa najvišom dnevnom temperaturom do 8 stepeni.
Početkom naredne sedmice dnevne temperature će biti u porastu, ali se od srede ponovo očekuje promenljivo i svežije vreme, povremeno sa kišom.

Bioprognoza

Većina hroničnih bolesnika može očekivati uobičajene tegobe. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje. Povećana pažnja u saobraćaju je neophodna.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su 32 pacijenta u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 45 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo manje posla za lekare hitne medicinske službe koji su obavili 15 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Vozači i danas moraju biti pažljiviji za vreme vožnje kako ih ne bi iznenadale deonice na kojima se zbog povremenih pljuskova u kolotrazima i udubljenima nalaze veće količine vode zbog koje lako mogu da izgube kontrlou nad vozilom. Razlog za opreznijom vožnjom je i opasnost od odrona koje ovakvo vreme donosi pa treba voziti pažjivije pored useka, klisura i preko planinskih prevoja gde su oni najčešći.
Zbog radova na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne rampe Preljina, saobraćaj je usporeniji je se odvija samo brzom, preticajnom trakom.
Od 12. aprila do 01. novembra ove godine na snazi će biti obustava saobraćaja na deonici Jošanička Banja – Kopaonik, u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije puta. Alternativni putni pravac za Kopaonik će biti Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik. Takođe za prilaz Kopaoniku postoji i alternativni putni pravac Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja na našim putničkim i teretnim terminalima.

Поделите вести