[rstr_selector]
Image by Joshua Woroniecki from Pixabay

Vikend u znaku pravog letnjeg vremena

Vremenska prognoza

Sunčano i toplo vreme nastaviće se i tokom vikenda. U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, samo na jugu zemlje sredinom dana uz lokalni razvoj oblačnosti, ali se kiša ne očekuje. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni, posle podne severoistočni. Najniža temperatura biće od 9 do 15, a najviša dnevna od 26 do 29 stepeni.
U čačku i okolini danas se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme nego juče. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura će biti oko 12, a najviša dnevna 27 stepeni.

Bioprognoza

Prognozirana biometeorooška situacija će relativno povolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Kod meteoropata moguća je glavobolјa.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći su imali više posla u toku prethoda 24 sta u odnosu na prethodne dane, 47 puta su izlazili na teren, a u ordinaciji su obavili 26 pregelda. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 25 pacijenata, a obavili su i 12 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Pred nama je još jedan septembarski vikend koji će vozačima doneti povoljne uslove za vožnju, sa nešto umerenijim intenzitetom saobraćaja u odnosu na one prethodne, ali u kojem na autoputevima povremeno treba očekivati veći broj vozila. Usporenom saobraćaju mogu doprineti i brojni radovi na glavnim putnim pravcima kao i 61. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju u okviru koje će se karavan biciklista danas kretati trasom dugom 146 kilometara od Čačka do Prijepolja preko Cerove, Stupčevića, Prilika i Nove Varoši, zbog čega na ovom putnom pravcu danas treba očekivati povremene zastoje i usporenu vožnju.
Završeni su radovi na prilazi Kopaoniku iz pravca Brusa, dok je zbog radova i dalje obustalvljen prilaz iz pravca Jošanicčke banje ka vrhu Kopaonika.
Zbog radova na regionalnom putu Brežđe – Divčibare idalje je obustavljen saobraćaj, a vozači mogu koristiti obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Obustavljen je saobraćaj zbog rehabilitacije puta na deonici Kraljevo – Mataruška Banja i do kraja septembra neće biti omogućen prilaz Mataruškoj Banji iz pravca Ušće – Kraljevo. Alternativni putni pravac je državni put Kraljevo – Žiča – Mataruška Banja.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja od pola sata.

Поделите вести