[rstr_selector]

Vodostaji reka porasli, ne očekuje se izlivanje

Zbog otapanja snega i kiše koja je padala prethodnih dana, došlo je do porasta vodostaja pojedinih reka. U Raškom okrugu je tokom noći bilo opasnosti od izlivanja Zapadne Morave kod Grdičkog mosta gde je inače najkritičnija tačka kada dođe do porasta vodostaja, kaže Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

Stabilna situacija na vodotokovima u Raškom kraju

Prema njegovim rečima, od jutros je situacija stabilna, kako na Zapadnoj Moravi, tako i na Ibru i ostalim vodotokovima u raškom kraju.

– U ranim jutarnjim satima došlo je do stagnacije vodostaja, čak je i Zapadna Morava trenutno u opadanju, tako da ne očekujemo da će u toku dana biti nekih većih problema. Što se tiče Ibra, on je takođe dohvatio kritičnu tačku kod košarkaških igrališta u Kraljevu, ali se nije izlio. Trenutno ne postoji opasnost od izlivanja i pravljenja velike materijalne štete. Ostali rečni slivovi drugog reda koji su od naglog topljenja snega podigli svoje vodotoke, nose određenu količinu zemlje tamo gde obale nisu regulisane, ali to nije vodostaj koji pravi velike probleme da bi se moralo sada intervenisati, kaže Kočović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *