Vozače danas očekuju kiša i mokri kolovozi

Vozače danas očekuju kiša i mokri kolovozi

0
Stanje na putevima

Posle sunčanog vikenda koji je za nama u prvim popodnevnim satima prema najavama meteorologa stiže nova promena vremena koja donosi pojačan vetar u severozapadnim krajevima, ali i oblačnost, kišu i moguće kratkotrajne pljuskove i ponovo mokre kolovoze. Zbog kiše su i odroni učestaliji, a mogući su na svim putevima koji vode u planinske predele, ali i na deonicama koje prolaze kroz klisure i useke. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko – kablarsku, Sićevačku i Drensku klisuru.

U jutarnjim i popodnevnim špicevima očekuje se veći broj vozila na prilazima gradovima i većim naseljenim mestima, zbog čega može doći do usporenije vožnje. Zastoja u saobraćaju trenutno nema, na naplatnim stanicama se prolazi bez zadržavanja a slično je i na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

I danas su planirani radovi na popravci oštećenih delova kolovoza i popunjavanju rupa na Ibarskoj magistrali između Beograda i Lazarevca zbog čega će saobraćaj biti usporen.
Radova ima i na deonici Kratovska stena – Lučani gde se radi na stabilizaciji useka puta kod Liške stene, pa se vozila naizmenično propuštaju. Na putu između Topole i Kragujevca na delu kod Cerovca, od 7 do 17 časova saobraćaj se odvija nešto usporenije, a na deonici Valjevo – Kaona, u mestu Bačevci postoji opasnost od obrušavanja kamena zbog čega su postavljeni znaci za opasnost od odrona i ograničenje brzine na 20 km/h.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom vikenda na putevima u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 12.00 sati u Mrčajevcima, od 12.00 do 16.00 u Lipnici, a od 14.00 do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 sata u Hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 37 pregleda i 49 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 39 pacijenata u službi Hitne pomoći, a pet puta su izlazili na teren, dok su najviše posla imali ivanjički lekari koji su obavili 119 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Bioprognoza

Očekivano pogoršanje biometeoroloških prilika izazvaće pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima, kao i osetljivim nervnim sistemom. Reumatski bolovi, glavobolja i nervoza su mogući kod meteoropata. Povećana pažnja je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu je rođena jedna devojčica.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR