Претрага
[rstr_selector]

Vozić Turistističke organizacije Čačka na sudu

Vozić u vlasništvu Turističke organizacije Čačka, jedna je od mnogobrojnih nepromišljenih i propalih investicija čačanske lokalne samouprave.

Vozić, namenjen za panoramske vožnje, kupljen je za basnoslovnih sedam miliona dinara. Vozić, na sva zvona najavljivan kao turistička atrakcija, nije mogao da saobraća magistralnim putevima. Turistička organizacija, zbog ove činjenice, o kojoj se pre kupovine nije mislilo, nije dohodovala nijednog jedinog dinara. Vozilo vredno više od 60.000 evra već tri godine parkirano je u krugu Komunalca, a tek ove zime je garažirano kako bi se zaustavilo njegovo dalje propadanje. Kakva je sudbina turističkog vozića i da li će on ikada poslužiti nameni za koju je kupljen, Dragomir Savić, direktor Tutističke organizacije Čačka, kaže:

Kada je vozić kupljen i laicima je bilo jasno da je on plaćen mnogo više nego što zaista vredi. Opozicioni odbornici su tada tvtrdili da isti takav vozić, može da se kupi za nešto više od 5.000 evra, a da je u oglasima moguće pronaći i polovne turističke voziće ispod ove cene. Ipak, čačanska vlast se odlučila da vozić bude kupljen u Sremskoj Kamenici za oko 60.000 evra. Prodavcima on još uvek nije isplaćen u potpunosti, zbog čega je slučaj „vozić“ dospeo na sud:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *