Претрага
[rstr_selector]

Vreo i dug za grejanje

Dugovi Čačana za isporučenu toplotnu energiju premašila su 383 miliona dinara, kaže Tanja Todorović, finansijski direktor Javnog komunalnog preduzeća za grejanje „Čačak”. Ona dodaje da su dugovi pravnih lica dostigli 53 miliona dinara.

– Zaključno sa 31. decembrom prošle godine imali smo 236 miliona dinara takozvanih sumnjivih i spornih potraživanja, odnosno onih za koje se već podnete tužbe. Potraživanja stara do godinu dana, koja nisu utužena, iznose 147 miliona dinara. Kad su pravna lica u pitanju, suma sumnjivih i spornih potraživanja iznosi 15 miliona dinara, dok 38 miliona iznose potraživanja koja nisu utužena. Sva utužena potraživanja su pokrivena izvršnim presudama. U okviru pomenutih 236 miliona dinara su i tužbe iz ranijeg perioda koje su u stvari najteža za naplatu: među tim tužbama je i oko 200 miliona najspornijih potraživanja starih oko deset godina, kaže Todorović.

Vraćanje duga ili izvršitelji

Todorović podseća građane da imaju mogućnost na reprogram duga i apeluje da je iskoriste.

– Građani mogu da sa našim preduzećem sklope sporazum o vraćanju duga na 12 mesečnih rata. Međutim, ukoliko taj rok ne poštuju, mi vršimo utuženja po isteku roka i to preko sudskih izvršitelja. Upravo da bi se to izbeglo, apelujemo na građane da poštuju rokove sporazuma o reprogramu duga. U protekloj godini, iznos po jednoj tužbi se uvećavao za iznos od 10 do 12 hiljada dinara za sudske troškove i to na teret građana, rekla je Tanja Todorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *