[rstr_selector]

Vrtić „Mimilend“ otvara vrata neupisanim mališanima

Roditeljima dece koja su zbog zatvaranja dva objekta privatne Predškolske ustanove „Gimnazion“ onemogućena da pohađaju vrtić, gradska vlast u Čačku juče je ponudila da deca budu upisana u drugu privatnu predškolsku ustanovu kojoj grad plaća subvencije za boravak dece. Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, ističe da ima roditelja kojima zbog udaljenosti ne odgovara da upišu decu u „Mimilend“ i da će, zbog toga, pokušati da nađu i rešenje za prevoz.

– Nekim roditeljima ne odgovara da im deca idu u „Mimilend“ i to zbog lokacije, ali je većina odlučila da svoju decu upiše tamo. Ostalo je da sa „Autoprevozom“ pokušamo da dogovorimo uvođenje autobuske linije od Avenije do Kulinovačkog polja, s obzirom na to da su me roditelji obavestili da takva linija ne postoji. Ja ću razgovarati sa direktorom „Autoprevoza“ i pokušaćemo da im na taj način olakšamo odlazak u „Mimilend“, kaže Milić.

„Mimilend“ može da primi 40 dece

Pomoćnik gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti podseća da samo jedan objekat „Gimnaziona“ nije verifikovan tako da je trenutno bez mesta u vrtiću 40 koje „Mimilend“ može da primi.

– Nama su se roditelji sa ovim problemom već obraćali zbog čega smo ih juče i pozvali na sastanak. Predočili smo im dve mogućnosti: ili da upišu decu u „Mimilend“, ili da čekaju da „Gimnazionov“ objekat stekne uslove za verifikaciju, rekao je Milić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

„Наш разред” у Културном центру Чачак

19.02.2024
Одабране вести | Сервис инфо

Радно време јавних служби за Дан државности

15.02.2024
Вести | Одабране вести | Сервис инфо

Апел грађанима: Не спаљивати траву и ниско растиње

14.02.2024