Претрага
[rstr_selector]

Vruć pepeo, vrući problemi

Nepovoljni vremenski uslovi uticali su i na neredovno pražnjenje kontejnera za smeće na teritoriji Čačka. Tehnički direktor „Komunalca“, Miodrag Luković, kaže da se u proseku kasnilo pet dana, ali da je sa smanjenjem temperaturnih minusa krajem prošle sedmice dinamika pražnjenja kontejnera ponovo uspostavljena.

– Moram da zamolim sugrađane za razumevanje. Bilo je kašnjenja, ali čim su vremenski uslovi to dozvolili, naše ekipe su se našle na terenu. Možda će kašnjenja opet biti, opet zbog vremenskih uslova, ali ja pozivam građane na razumevanje i strpljenje jer nas sneg i led sprečavaju da prema uobičajenom rasporedu obavljamo odnošenje smeća sa svih lokacija, kaže Luković.

Manje zapaljenih kontejnera

Istovremeno, Luković kaže da je ove godine značajno smanjen broj paljenja kontejnera usled bacanja neohlađenog pepela i naglašava da će se vozila „Komunalca“, prema potrebi, posebno odvoziti pepeo odložen pored kontejnera.

– Vruć pepeo napravi problem. Zapali otpad, što dovodi do paljenja ionako starih vozila i to je zaista veliki trošak. Mi ćemo doći posebno i to nije problem, ali je problem svaki zapaljeni kontejner. Ove godine broj nesavesnih građana je značajno smanjen, ali ih ipak ima i zato molim sugrađane da pepeo odlažu pored kontejnera. Mi ćemo podeliti i vreće na svakoj lokaciji na kojoj nam građani to budu tražili. Imamo jake džakove za staklo kojima ćemo promeniti namenu i podeliti ih građanima za pepeo. Kad se pepeo ohladi, spakuje se u te džakove i ostavi pored kontejnera. Naša vozila će to pokupiti sa komunalnim otpadom, kaže Luković.

Bez posebnih posuda za pepeo

Tehnički direktor „Komunalca“ kaže da bi za ovo preduzeće u ovom trenutku bilo skupo postavljanje posebnih posuda za pepeo pored kontejnera.

– To bi morale da budu neke metalne posude, odnosno metalne kante i to bi bio dodatni trošak. Nismo razmišljali o tome, ali ćemo na druge načine izaći u susret sugrađanima. Kao što rekoh, delićemo džakove, a i to može uspešno da reši problem, zaključuje Luković.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *