Vrućine se nastavljaju, građanima se savetuje da racionalno troše vodu

Vrućine se nastavljaju, građanima se savetuje da racionalno troše vodu

0
Image by Stefan Schweihofer from Pixabay
Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros su registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži u ulicama 662 i Ratka Parezanovića u Atenici. Radovi na popravci obavljaće se u toku prepodneva, a za vremje radova će doći do prekida u vodosnabdevanju. U Gornjem Milanovcu jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u isporuci vode. S obzirom da se već danima suočavamo sa veoma visokim temperaturama, a da se i narednih dana očekuju isti vremenski uslovi, potrošnja vode je znatno povećana. Iz JP „Rzav“ Arilje upozoravaju da je redovno snabdevanje vodom čitavog ovog vodosistema dovedeno u pitanje, zbog čega apeluju na sve potrošače da vodu troše racionalno, da vodu za piće nikako ne koriste za zalivanje bašti, zelenih površina, pločnika, dvorišta i ostale vidove neracionalne potrošnje, kako bi se izbeglo uvođenje restriktivnih mera.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona bez električne energije biti potrošači u Rošcima, zaseok Rapajlovača koji se napaja sa trafostanice Pejicina krivina – vod preko jezera. Planirano je da se radovi izvode od 08:00 do 16:00 časova. U Ivanjici se nastavljaju radovi na mreži niskog napona u Kumanici zbog kojih se do 30. jula svakog dana od 08:00 do 17:00 časova isključuje izvod za Bogdanoviće, a za danas su planirani i radovi na iskonaponskoj mreži zbog kojih će naselje Šume na Bukovici bez struje biti tokom celog dana, a repetiror na Šutelju će bez napona biti od 8:00 do 9:00 sati i popodne od 17:00 do 18:00 časova.
U Zlatiborskom okrugu danas su planirana isključenja struje u Čajetini gde od 09:00 do 14:00 struje neće imati potrošači u delovima ulica Jovanke Jeftanović, Erskoj i Mijaila Radovića, u Kosjeriću će od 08:00 do 15:00 časova bez električne energije biti sela Zabava i Samari, a na području Bajine Bašte 08:00 do 17:00 časova struje neće imati potrošači u selima Rastišta, Jelisavčići, Aluga, Kremići, Predov krst i Jagoštica.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. U najtoplijem delu dana se svima savetuje izbegavanje dužeg boravka na otvorenom, kao i adekvatna zaštita od sunca. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Stanje na putevima

Kraj vikienda je za nijansu je smanjio pritisak vozila na graničnim prelazima, naplatnim rampama i autoputevima. I danas se očekuju vrućine koje otežavaju vožnju, zato se vozačima savetuje da izbegavaju putovanje u najtoplijem delu dana.
Od danas do petka 29. jula, izvodiće se radovi na asfaltiranju na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, zbog čega će saobraćaj biti obustavljan od 7.00 do 18.00 časova. Alternativni putni pravac je Kokin Brod – Bistrica – Priboj.
Na deonici Kraljevo – Mataruška Banja, izvode se radovi na sanaciji klizišta u mestu Čibukovac uz naizmenično propuštanje vozila. Alternativni pravac je preko Mataruške Banje. Slično je i  na putu između Bajine Bašte i Perućca, gde se vozila naizmenično propuštaju od 07.00 h do 22.00 h.
Na graničnim prelazima intenzitet saobraćaja je i dalje pojačan, ali sada sa kraćim kolonama i nešto bržim prolaskom. Na prelazu Preševo sa Makedonijiom zadržavanja su oko dva sata, više sati se čeka i na Gradini ka Bugarskoj gde je međuzona popunjena, na Horgošu se na ulazu u Srbju iz pravca Mađarske čeka oko 30 minuta, koliko su zadržavanje i na prelazu Batrovci iz pravca Hrvatske, a od 15 do 30 minuta je vreme zadržavanja na graničnim prelazima sa Crnom Gorom.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR