[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Za 48 sati 13 saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave Čačak, na putevima u Moravičkom okrugu proteklog vikenda je evidentirano čak 13 saobraćajnih nezgoda. Od toga je sedam bilo u Čačku u kojima je jedno lice teško povređeno, a šest osoba je zadobilo lakše telesne povrede. U Gornem Milanovcu su se dogodile dve u kojima je jedna osoba lakše povređena, u Lučanima su evidentirane tri nezgode u kojima su dve osobe povređene, a u saobraćajnoj Ivanjici u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika.
Radarske kontrole biće danas od 14.00 časova na putnom pravcu između Mojsinja i Mrčajevaca, a tokom naredne noći od 22.00 časa do 06.00 sati sutra ujutru biće na putu od Konjevića ka Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu Međurečje – Šamanica u Ivanjici će bez struje od 08:00 do 18:00 časova biti potrošači iz Mane i gornjeg dela Međurečja.

Vodosnabdevanje

U Ulici Milutina Vujovića u Čačku je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, koji će prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, biti saniran u toku prepodnevo. Za vreme radova je moguće kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom, a zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Jugoslava Popovića do 15.00 časova će dolaziti do krakotrajnih prekida u vodosnabdevnju.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba, iako su kod pojedinaca moguće uobičajene tegobe. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom i umerena fizička aktivnost.

Stanje na putevima

Vikend je protekao u znaku umerenog saobraćaja na putevima u Srbiji, a i na graničnim prelazima se prolazilo uglavnom bez zadržavanja. Početak nove radne nedelje donosi pojačan saobraćaj unutar gradova, kao i na njihovim prilaznim putevima. Vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, a razlog za opreznijom vožnjom su brojne deonice na kojima je zbog radova postavljena privremena saobraćajnoj signalizacija.
Od danas do srede izvodiće se radovi na košenju trave na bankinama na deonici autoputa Ljig – Preljina, u smeru ka Preljini. U zoni radova od od 07 do 16 časova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka.
Radovi na sanaciji klizišta izvode se na delu Ibarske magistrale između Kraljeva i Bogutovca, kao i na deonicama Kumanica – Golijska Reka i Prilike – Jasenovo, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radova ima i na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora, kao i na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na deonici Krčmar – Divčibare, a alternativni putni pravac je Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Horgoš i Šid teretna vozila čekaju dva sata, na Kelebiji oko sat vremena, dok na Batrovcima kamioni i šelperi čekaju i do 10 sati.

 

Поделите вести