[rstr_selector]

Za čačanske firme interesuju se investitori iz regiona

Ako je suditi po sve učestalijim posetama investitora Čačku, privreda grada na Moravi mogla bi ove godine da doživi bar delimično svoj oporavak. Mnogo toga je još u obećanjima i nadama, pre svega za više od 10.000 onih koji su po zvaničnoj evidenciji nezaposleni Čačani.

Za sada najkonkretniji su novi vlasnici “Čipsare”, koji su obnovu proizvodnje u jednoj od nekada najprofitabilnijih čačanskih preduzeća najavili za sredinu februara.

Veljko Negovanović, predsednik Skupštine grada, najavio je za sutra dolazak čelnika jedne beogradske firme, koja je zainteresovana za Fabriku hartije.

Nedavno su čačanski “Cer” posetili predstavnici jedne poznate italijanske firme, koji razmatraju da svoju proizvodnju za ovaj deo Evrope započnu baš u Čačku.

Jedna od sličnih nada je i dolazak predstavnika hrvatske firme “Rade Končar – kućanski aparati”, koji su u sredu imali sastanak sa rukovodstvom čačanske “Slobode” i gradskim vlastima. Kako je rečeno, ovo je već četvrti susret vodećih ljudi dva preduzeća, koji su razgovarali o mogućnosti da se ponovo pokrene proizvodnja u delu “Sloboda aparati”. U takozvanom civilnom delu “Slobode” mašine su već godinama ugašene, iako je ranije bilo više najava raznih ministara da će “Sloboda aparati” naći strateškog partnera.

Zoran Stefanović generalni direktor Kompanije “Sloboda”, rekao je da je na sastanku u Čačku dogovoreno formiranje radne grupe za izradu elaborata za obnovu proizvodnje u fabrici “Sloboda aparati”:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/zoran-stefanovi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести